Medi ambient

MEDI AMBIENT

Accions legals per vessaments de plàstics a platges de Cubelles i Vila-seca

Un nou vessament de granulat de cautxú ha aparegut avui a la costa de Cubelles, al Garraf. Segons informa ACN, un veí del municipi ha alertat el servei d’emergències 112 en detectar que a la zona de la platja de la Mota de Sant Pere tornaven a haver restes d’aquestes micropartícules. És el tercer cope n tres mesos, i sempre ha coincidint amb episodis de pluges. Les dues primeres ocasions, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament van constatar que el microgranulat provenia del camp de futbol municipal, ubicat a 800 metres de la platja. En aquell moment es va deduir que havia arribat a la sorra a través d’una canonada amb motiu de la pluja. El consistori es va comprometre a investigar els fets per determinar si l’origen era una mala instal·lació de la gespa artificial del camp de futbol.

La persona denunciant dels diferents vessaments té previst elevar el cas a la fiscalia de Medi Ambient. Sosté que fa més de sis anys que a la platja de la Mota de Cubelles hi apareixen cíclicament restes de microgranulat de cautxú procedent del camp de futbol. Aquest mateix veí adverteix que la normativa espanyola en prohibeix l’ús a instal·lacions esportives si no se’n pot garantir el control i evitar-ne fugues.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vila-seca ha informat que ha iniciat els tràmits per emprendre accions legals per “la presència i abocament” de pèl·lets a les seves platges. El consistori ja va denunciar els fets el 2019 i 2020 davant l’Autoritat Portuària de Tarragona, el Departament de Territori de la Generalitat, a l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Residus de Catalunya i el Seprona de la Guàrdia Civil per tal que s’investigués l’origen de l’aparició dels plàstics i alhora demanar responsabilitats sobre els causants dels abocaments. El consistori va quedar fora de la Plataforma Zero Pèl·lets impulsada per administracions i empreses químiques i el seu alcalde Pere Segura ho va criticar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA