Medi ambient

MEDI AMBIENT

Santa Susanna, primera destinació turística de sol i platja que certifica la seva petjada de carboni

Santa Susanna s’ha convertit en la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya i la segona de totes les destinacions que certifica oficialment la seva petjada de carboni d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. El municipi ha anunciat la fita a través d’un comunicat on explica que Global Omnium ha realitzat tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer la certificació, que ha estat auditada per la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR). La certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística. Es tracta, segons assenyalen fonts municipals, d’un salt qualitatiu en l’aposta de l’Ajuntament de Santa Susanna a favor d’una activitat econòmica sostenible i innovadora, és a dir, respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta.

L’acte de lliurament del certificat, presidit per l’alcalde, Joan Campolier, s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es fa a les instal·lacions de la Fira de Madrid. Campolier ha ressaltat l’orgull per la feina feta per l’equip municipal per assolir “aquesta important fita que reflecteix el compromís del municipi per mantenir el seu lideratge i referència del sector d’acord amb els més alts estàndards de qualitat que incorporen la sostenibilitat com a senyal d’identitat”. Per la seva banda, Enrique Martínez, President de SEGITTUR, ha remarcat la importància d’aquest fet “dins de l’estratègia de les destinacions turístiques d’integració de la sostenibilitat i les seves millors pràctiques dins de la digitalització desenvolupada a la destinació, cosa que l’ajuda a generar confiança entre els seus clients pel compromís real que tenen amb el planeta”. Segons Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat del Grup Global Omnium, Santa Susanna no només es converteix en la primera destinació turística de sol i platja que certifica oficialment la seva petjada de carboni, sinó que avança en el seu ferm propòsit de sostenibilitat amb “fets i no paraules ”, que és el que demostra el compromís del municipi amb el camí cap a la neutralitat.

La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO2 que són alliberades a l’atmosfera. Aquesta certificació és el punt de partida a partir del qual dissenyar una estratègia de reducció de les emissions —via projectes de reducció— o la compensació de les mateixes ( que també implica indirectament reducció, a través de projectes que generen reduccions amb què compensar les emissions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins