Medi ambient

La IAEDEN es congratula per la retirada de dos projectes de parcs eòlics a l’Albera

La IAEDEN - Salvem l’Empordà ha emès avui un comunicat en què anuncia que les últimes setmanes s’ha confirmat que l’empresa Hélice Energy SL, promotora dels macropolígons eòlics Hèlix I i Hèlix II a l’Albera, ha decidit no seguir endavant amb els projectes. Segons explica, l’empresa Hélice Energy SL disposava d’un termini de dos anys per presentar el projecte d’autorització del parc eòlic i no consta que durant aquest termini l’empresa hagi presentat la sol·licitud d’autorització prèvia i conclou que aquest fet significa que l’empresa ha desistit d’ambdós projectes.

Els projecte Hèlix I i Hèlix II pretenien instal·lar, en el seu conjunt, 12 aerogeneradors (67,2MW) entre Cantallops i la Jonquera. “Volem recordar que fa pocs mesos un altre projecte que afectava a l’Albera (Desarrollos Renovables RPG 7 SLU: Neulós) també va desistir”, diu la IAEDEN, i afegeix: “des de la nostra entitat entenem que aquest fet és resultat de la lluita de les persones, entitats, institucions i administracions del territori que durant tots aquests anys segueixen dempeus defensant l’Albera.” Així mateix, entén que “probablement, la bombolla especulativa comença a desinflar-se” i que això ha incidit en la desestimació de projectes. “El termini dels Fons New Generation, les dificultats d’accedir hi i la pujada dels tipus d’interès pel finançament bancari i dels costos d’ instal·lació i dels materials hi estan incidint”, afegeix.

Segons la IADEN, ja només queden dos projectes en tràmits avançats a l’Albera (Galatea i Cronos) i en aquests, afegeix, centraran tots els esforços per aturar-los. “Ambdós polígons eòlics estan projectats en una de les rutes migratòries d’aus més importants d’Europa. Animem a tota la gent del territori, entitats, institucions i administracions a seguir dempeus en aquesta lluita que ja està donant els seus fruits.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona