Medi ambient

Medi ambient

Sabadell demanarà al govern que permeti obrir les piscines municipals a l’estiu

L’Ajuntament proposarà canvis al decret d’emergència per sequera en fase 1

També sol·licitarà poder regar els refugis climàtics amb aigua regenerada o freàtica

L’ajuntament de Sabadell demanarà a la Generalitat que permeti obrir les piscines municipals durant l’estiu i regar els refugis climàtics com els parcs públics amb aigua regenerada o freàtica. El segon tinent d’alcaldessa, Eloi Cortès, ha explicat aquest divendres, que preparen una proposta de modificació del decret de sequera per advocar per la creació de refugis climàtics i el manteniment dels ecosistemes. Pel que els llacs, com el que es troba al parc Catalunya, el consistori demanarà que s’autoritzi el manteniment ja que també formen part dels refugis climàtics. Cortés ha recordat que el consum d’aigua de Sabadell es troba actualment molt per sota dels límits recollits pel decret d’emergència en fase 1, que estableix 200 libres per habitant i dia mentre que la capital vallesana se situa en els 156. Segons les darreres dades municipals, el consum d’aigua a la ciutat s’ha reduït un 3,31% i el consum domèstic un 1,57%. Pel que fa a les fuites han baixat en un 7,7% per les reparacions fetes i el manteniment de la xarxa.

Cortés ha lamentat que no s’hagi consensuat el paquet de mesures amb els ajuntaments. Descarta ara per ara reduir la pressió a la xarxa, així com tancar les dutxes d’equipaments municipals. A Sabadell, la no obertura de les piscines recreatives, afectaria instal·lacions com ara la Bassa, a Sant Oleguer o l’Olímpia. No es veurien afectades les del Club Natació Sabadell i les de Joan Serra. Cortés també ha descartat fer una reconversió de les piscines per a fer ús d’aigua salada, donat que no es pot abocar a la xarxa com si que es pot fer amb l’aigua utilitzada a dia d’avui, i perquè els filtres no estan preparats per al canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia