Medi ambient

sequera

L’aigua en vaixell es portaria de Sagunt a principis d’estiu

Els governs espanyol i català han acordat portar aigua en vaixell a Barcelona des de la dessaladora de Sagunt si la situació de sequera s’agreuja com per obligar a recórrer a aquesta alternativa a principis d’estiu. En la reunió d’aquest matí al departament d’Acció Climàtica, el conseller David Mascort i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, han acordat l’opció de portar els vaixells d’aigua de Sagunt “si calgués” en començar l’estiu, segons EFE. És la solució d’urgència i que el govern català considera “l’últim recurs” en cas que la sequera s’agreugés molt els propers mesos per manca de pluges. El govern espanyol finançaria la dessalinització i el català, el transport en vaixell. El pla inclouria un augment de la producció d’aigua dessalada a la planta de Sagunt que, segons la ministra, és viable i permetria l’arribada a Barcelona d’un vaixell diari com a mínim, carregat amb 20.000 m³ d’aigua.

A mig termini, ambdós responsables han acordat la construcció de les dessaladores de la Tordera i Foix, que es finançaran amb 500 milions de fons europeus a través de l’organisme estatal Aquamed. L’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera hauria d’estar acabada el 2028 i la nova de Foix hauria d’estar enllestida el 2029.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, avançava la setmana passada, però, que l’emergència obliga a escurçar els terminis per abordar infraestructures d’urgència que s’haurien de fer possible en un parell d’anys com les plantes potabilitzadores del Besòs per tenir un recurs addicional en menys temps que el que caldrà esperar per a l’entrada en funcionament de les noves dessaladores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA