Medi ambient

Medi ambient

Ajuntaments i entitats de les Terres de l’Ebre, contraris a la interconnexió de xarxes

26 ens locals, deu associacions i quatre sindicats subscriuen una moció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre que rebutja el projecte

Un total de 21 ajuntaments, dues entitats municipals descentralitzades, tres consells comarcals, deu associacions i col·lectius així com quatre sindicats de les Terres de l’Ebre han subscrit fins ara la moció impulsada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en contra de la interconnexió de les xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Apunten, segons recull l’ACN, que el riu Ebre no té la capacitat per resoldre l’escassetat d’aigua actual a Catalunya. En aquesta línia, reclamen al govern que mantingui ferma la seva oposició al projecte. Consideren que el model darrere de la interconnexió de xarxes accentua el desequilibri territorial i impedeix unes condicions de vida dignes per als habitants de les Terres de l’Ebre.

“Creiem que és una bona representació del que volem a les Terres de l’Ebre, que és viure aquí amb les millors garanties”, ha afirmat  aquest matí  la portaveu de la PDE, Matilde Font. L’aprovació o adhesió al document segueix oberta i està previst que institucions com el Consell del Montsià, que encara no han celebrat el ple on està prevista l’aprovació, s’hi acabin afegint. El moviment anima el govern a continuar mantenint-se “ferm” en contra del trasvassament davant les “pressions” de diferents sectors d’arreu de Catalunya . Des de l’entitat admeten que la situació, des del punt de vista del suport institucional, és actualment diferent a la del 2001, quan ajuntaments del territori es van posicionar a favor del Pla Hidrològic Nacional del PP. També respecte l’episodi de 2008, quan el mateix govern -llavors amb PSC, ERC i ICV- va plantejar la interconnexió de xarxes per resoldre l’escassetat d’aigua. L’arribada in extremis d’episodis de pluja va acabar deixant al calaix el projecte. “Ara podem dir que a la gran majoria d’institucions i col·lectius de les Terres de l’Ebre no els sembla bé i que el problema de l’escassetat d’aigua s’ha de solucionar d’altres maneres i no pensant només amb l’Ebre i amb la mirada sobre l’Ebre i prou”, reitera la portaveu de la PDE.

 La moció, fins ara, ha estat aprovada pels plens dels consells comarcals de del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. També els ajuntaments de Tortosa, Ulldecona, Deltebre, la Ràpita, Roquetes, Amposta, Masdenverge, Tivenys, la Sénia, Alcanar, Aldover, el Perelló, Xerta, Mas de Barberans, Flix, Garcia, Santa Bàrbara, Móra la Nova, Prat de Comte, Móra d’Ebre i la Fatarella, així com les EMD de Jesús i Campredó -totes dues al municipi de Tortosa-.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona