Medi ambient

Reintrodueixen més de 300 coralls i gorgònies al litoral gironí

Aquest mes de maig, s’ha activat la fase de reintroducció de coralls i gorgònies del projecte LIFE ECOREST, una iniciativa d’innovació i cooperació que té com a objectiu restaurar hàbitats marins profunds de Catalunya. Així, durant els últims dies, dos dels científics del projecte, Marina Biel i Jordi Grinyó, han visitat les confraries de pescadors de Blanes, Llançà i el Port de la Selva per retornar els exemplars recuperats en els aquaris que hi ha en totes les instal·lacions pesqueres de Girona. Concretament, s’han retornat uns 350 exemplars en diferents zones de la costa gironina.

El president de Confraries de Girona, Antoni Abad, explica que “ser socis de projectes com aquests denota la voluntat dels pescadors i del sector en la contribució de la cura i conservació dels hàbitats marins”. Abad afegeix que “hi ha un gran compromís i ho demostra el fet que el nostre és el litoral amb més zones tancades i vedades”.

La reintroducció

Els coralls i gorgònies que queden emmallats accidentalment a les xarxes de pescadors són traslladats als aquaris de les confraries perquè es mantinguin i es recuperin per poder-los reintroduir al seu hàbitat en les màximes condicions. Passats els mesos, i un cop comprovats que els organismes estaven preparats per a la reintroducció, els han retornat a mar amb èxit. La reintroducció es fa a través del mètode bàdminton, que segons expliquen els mateixos científics és una tècnica que fixa els organismes a un còdol per retornar-los des de la coberta d’una embarcació. D’aquesta manera permet que els organismes arribin al fons del mar en posició erecta. Des de l’Institut de Ciències del Mar detallen que la reintroducció “ha sigut un èxit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia