Medi ambient

alemanya

Ascendeixen a cinc els morts en les inundacions amb un Danubi amenaçador

La situació ha millorat a Baden-Württemberg, però a Baviera la conca del Danubi continua en risc de desbordament

Les inundacions en els estats federats del sud alemany de Baden-Württemberg i Baviera es van cobrar una víctima més aquest dimarts, amb el que el balanç provisional de víctimes mortals ja és de cinc persones les mortes en aquesta catàstrofe natural, en la qual el riu Danubi amenaça d’aconseguir nivells màxims en algunes zones bavareses.

Una dona de 57 anys que va morir en caure amb el seu cotxe a una zona inundada en el municipi de Markt Rettenbach (sud) és la cinquena víctima mortal de les inundacions de la qual han donat compte les autoritats, segons han informat els mitjans locals.

Es tracta de la tercera persona morta a Baviera, en les regions inundades de la qual les autoritats també han registrat set desapareguts, va recollir el diari muniquès ’Süddeutsche Zeitung’.

A més, un bomber de 42 anys va perdre la vida el diumenge a la nit quan va bolcar el bot en el qual participava en una operació de rescat en el districte bavarès de Pfaffenhofen, i el cos sense vida d’una dona de 43 anys va ser rescatada el dilluns en un soterrani en un bloc de cases en la localitat bavaresa de Schrobenhausen. Altres dues persones van perdre la vida en Schorndorf, prop de Stuttgart, la capital de Baden-Württemberg. A més, un segon bomber es troba desapargut després de bolcar el bot amb què feia tasques de rescat amb altres companys.

Empitjora la conca del Danubi

Mentre que a Baden-Württemberg la situació remetia aquest dimarts, algunes regions de Baviera de la conca del riu Danubi continuaven en una situació crítica, segons la premsa local, que ha informat que entre Keilheim i Passau, en el sud-est d’Alemanya, es troben en el nivell quatre d’alerta, que és el màxim que poden decretar les autoritats.

A aquest nivell corresponen “zones urbanitzades inundades en gran manera o necessitat de desplegament a gran escala de defenses contra l’aigua o dics”, segons les autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a la millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot

Tallers per gestionar l’ansietat, la iniciativa d’un CAP del Ripollès

campdevànol