Medi ambient

Reconeixen el projecte ‘Gironat’ com a bona pràctica municipal en l’àmbit del medi ambient

La Fundació Pi i Sunyer ha reconegut aquest 2024 el projecte Gironat com a bona pràctica municipal en l’àmbit del medi ambient i l’ha incorporat al banc d’iniciatives destacades dels governs locals de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és convertir la ciutat de Girona en una població “més verda, resilient al canvi climàtic, saludable, i social i ambientalment justa fent un gir cap a la naturalesa, la resiliència, la salut preventiva, la transformació social i econòmica, i la innovació”.

El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad, està coordinat per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

L’Ajuntament de Girona compta actualment amb tretze propostes dins del Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer. A més del projecte Gironat, hi ha també l’escape room “Endinsa’t en la teva salut”; “La grada suma”; la cessió gratuïta de bicicletes a entitats; el Centre Jove de Salut Integral; el “Joc de la serp”; la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària; l’eficiència dels equipaments públics; el segell Compromís de Puntualitat; el pressupostos participats el Natur’acc; el suport a l’orientació als instituts d’educació secundària i la proposta “Compartint accions per la inclusió social”.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya. Les propostes que s’hi recullen volen ser un document de treball i consulta dirigit a qui treballa en l’àmbit de les polítiques municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres
MEDI AMBIENT

Impulsen la reintroducció de l’ibis ermità al massís del Montgrí

Ordís

Recuperada la circulació a L3 del Metro després d'un despreniment

BARCELONA

Primera residència i centre de dia a Badalona de la Fundació Vallparadís

BADALONA / TERRASSA