Medi ambient

Comença la plantació de 3.414 arbres amb el repte de cobrir el 20% de la ciutat el 2030

La campanya, que durarà fins l’abril, és la més important de la història, segons l’Ajuntament

Avui s’han començat a plantar els primers arbres dels 3.414 exemplars que configuraran la plantació més important de la història de l’Hospitalet, segons l’Ajuntament, que té com a objectiu una cobertura arbòria del 20% de la superfície de la ciutat el 2030. En la campanya, que s’estendrà fins l’abril, participaran 14 operaris dividits en tres equips. Es plantaran 1.203 arbres a carrers de la ciutat, 2.137 a zones verdes i 74 en equipaments municipals.

A l’Hospitalet hi ha actualment 36.444 arbres, 14.646 a carrers, 20.049 en espais verds de gestió municipal i metropolitana i 1.749 en equipaments, com escoles o centres esportius, entre d’altres. Amb el total es calcula que s’absorbiran unes 262 tones més de CO2 a l’any i s’interceptaran més de 32,5 milions més de litres de pluja, a més de reduir els nivells d’ozó, el diòxid de nitrogen i el diòxid de sulfur. La campanya inclou els exemplars que no es van plantar durant la fase d’emergència per sequera el darrer any.

El pla inclou la reposició d’exemplars morts per la calor i les restriccions de la sequera. En alguns casos s’optarà per la mateixa espècie i en d’altres, per exemplars més adequats a la ubicació i al canvi climàtic. La ciutat compta en aquests moments amb 270 espècies diferents, i en la nova campanya es plantaran arbres de 81 espècies diferents, totes de baix consum hídric. Entre les espècies majoritàries hi ha els lledoners, les sòfores, les pereres de flor i les jacarandes. També es tindrà en compte que els arbres no entorpeixin el pas en carrers estrets ni que el subsòl n’impedeixi l’arrelament.

“Iniciem una campanya històrica de plantació a la nostra ciutat, amb més de 3.000 arbres nous que ens acosten una mica més a una ciutat més amable, saludable i adaptada al canvi climàtic”, ha explicat l’alcalde de L’Hospitalet, David Quirós. L’alcalde ha afegit que els responsables municipals són “conscients de la manca històrica de cobertura arbòria a la ciutat, especialment en l’àmbit del Samontà”. Per aquest motiu el consistori s’ha marcat “com a objectiu de futur que tota la ciutadania disposi d’un espai verd arborat a menys de cinc minuts de casa, i millorar la naturalització dels carrers i places per poder gaudir de l’espai públic de manera més confortable durant tot l’any”. Per fer-ho possible caldrà tenir un 20 % de cobertura arbòria a la ciutat el 2030, el que representa un increment de 8 punts respecte de l’actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia