La PDE es mobilitzarà per evitar que l'Ebre arribe a Barcelona a través de la dessaladora de Cunit

La plataforma avisa la Generalitat que no acceptarà una interconnexió de xarxes

Les últi­mes infor­ma­ci­ons sobre el pro­jecte de la futura planta des­sa­la­dora de Cunit han fet sal­tar totes les alar­mes a la PDE. Ini­ci­al­ment, el pro­jecte de l'Agència Cata­lana de l'Aigua (ACA) havia de ser­vir per garan­tir el sub­mi­nis­tra­ment d'aigua en dues direc­ci­ons, tant cap a l'àrea metro­po­li­tana de Bar­ce­lona com cap al Camp de Tar­ra­gona, que així podria rebai­xar part de la seua dependència del mini­trans­va­sa­ment de l'Ebre. «Però ara sabem que el pro­jecte també pre­veu la unió de les dues cano­na­des, amb una con­ducció rever­si­ble que per­metrà que l'aigua de l'Ebre puga arri­bar a Bar­ce­lona», va adver­tir un dels por­ta­veus de la PDE, Joan Antoni Pani­se­llo. En aquesta línia, va denun­ciar «l'obs­cu­ran­tisme» amb què la Gene­ra­li­tat està impul­sant el pro­jecte, ja que la PDE ha cone­gut les inten­ci­ons de l'ACA a par­tir de «fil­tra­ci­ons a la premsa».

De fet, Pani­se­llo va recor­dar que l'ACA «fa temps que defensa la inter­con­nexió de xar­xes», sense que cap res­pon­sa­ble polític de la Gene­ra­li­tat haja desau­to­rit­zat els tècnics. «Els tècnics de l'ACA es regei­xen per deci­si­ons polítiques, i fer la inter­con­nexió de xar­xes és més una decisió política que tècnica», va insis­tir la també por­ta­veu Susanna Abe­lla. En aquest sen­tit, la PDE va adver­tir que la inter­con­nexió de xar­xes no aju­darà a ver­te­brar el país, sinó que «per­ju­di­carà la pau social i la cohesió ter­ri­to­rial». Segons Pani­se­llo, si la Gene­ra­li­tat tira enda­vant el pro­jecte, tor­na­ran a con­vo­car mobi­lit­za­ci­ons i la PDE «des­em­pol­sarà el Com­promís per l'Ebre», el docu­ment que el PSC, ERC i ICV van sig­nar amb la pla­ta­forma l'any 2003.

«Ens estan prenent el pèl i ho sabem»

GUSTAU MORENO

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va lamentar el «consens polític» per executar la interconnexió de xarxes, tot i que l'emergència per la sequera de fa un any puga semblar molt llunyana. «El passeig militar que volia fer el PP per transvasar l'Ebre cap al sud i cap al nord, ara l'està fent la Generalitat, però amb una tècnica més sofisticada per fer arribar l'aigua a Castelló i Barcelona», va afegir. Segons Tomàs, la interconnexió a la dessaladora de Cunit, més els pous d'emergència de Vinallop i els canals Segarra-Garrigues i Xerta-Sénia, són «la culminació del mapa hidrològic del PP». «Ens estan prenent el pèl i ho sabem», va dir Tomàs abans d'acusar el tripartit «d'ignorar la lluita de la gent de les Terres de l'Ebre, tot i que són els que més se n'han aprofitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.