La PDE recomana el vot nul en les eleccions als ebrencs decebuts amb els partits «transvasistes»

El col·lectiu edita paperetes amb el nus i planteja l'acció com una mobilització

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va ser l'encarregat de llegir el comunicat en què el moviment social recomana el vot nul. És el primer cop que la PDE aconsella públicament el sentit del vot, al marge de la campanya Mai més un govern transvasista, que el col·lectiu va impulsar el 2003. Segons la nota, la PDE ha hagut d'afrontar «un debat profund» fins a arribar a aquest punt, després d'haver vist les accions dels representants polítics i constatar el seu «poc interès» per garantir un cabal ecològic, «suficient per garantir les necessitats del Delta i de la resta del territori». «Al territori hi ha un desencís molt clar», va assenyalar Panisello, que va afegir-hi: «En campanya electoral tot són promeses, però, quan són elegits i governen, tot són excuses.» «El tripartit també ens ha decebut, i els exemples més clars són la gestió de la sequera de l'any passat i el fet que ara estiguen impulsant els transvasaments de forma encoberta», va dir.

Així, la PDE lamenta que tots els partits hagen demostrat que governar és incompatible amb la defensa del territori. «Creiem que és necessari que es visualitze el malestar que tenim els ebrencs davant d'unes actituds que representen l'abandonament de la defensa del riu i de les Terres de l'Ebre», va llegir Panisello. En concret, la PDE proposa practicar el vot nul introduint als sobres unes paperetes amb el nus, símbol de la lluita antitransvasament. La PDE repartirà alguns fulls amb la seua papereta de protesta, que també es podrà baixar per internet i imprimir-se, quan d'aquí a uns dies ja estiga disponible al seu bloc, www.ebre.net. «En realitat no entrem en campanya, sinó que ho plantegem com una mobilització», va aclarir Panisello.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona