Medi ambient

Nous episodis de pudors tornen a mobilitzar els veïns

Es constitueix una plataforma a Vacarisses i Viladecavalls perquè es tanqui l'abocador

La Generalitat requereix a l'empresa aplicar mesures correctores

Fa mesos que la pudor provinent de l'abocador de Coll Cardús s'ha intensificat i ara ja no només afecta els veïns de Vacarisses, sinó que també s'ha estès a Viladecavalls. Per això, i recuperant l'esperit de la plataforma veïnal d'oposició del 2005 contra l'abocador, se n'ha creat una altra, però amb veïns de les dues poblacions. La intensificació de la pudor ha coincidit amb la posada en funcionament del Centre de Tractament de Residus (CTR) que gestiona la UTE formada pel Grup Hera, FCC i Urbaser després de guanyar el concurs convocat pel Consorci de Residus. En aquest ecoparc es fa l'última valorització dels residus i, el que no s'aprofita, es diposita a l'abocador situat a pocs metres.

L'Agència de Residus, que va pagar la construcció del CTR va fer a l'estiu inspeccions tant al centre com a l'abocador, que també gestiona el grup Hera, i va emplaçar-los a incorporar una sèrie de mesures per minimitzar les olors a l'abocador. Les pudors, han persistit i ara és la Direcció General de Qualitat Ambiental qui ha demanat més mesures a l'empresa. Així ho confirma l'alcalde de Viladecavalls, Carles Rodríguez, que juntament amb el de Vacarisses, Salvador Boada, es va reunir amb el membres de la plataforma per informar-los. Rodríguez afirma que si el 31 de gener no tenen la solució “explorarem la via legal” com es va acordar en el ple, i va afegir que, a diferència de Vacarisses, pateixen les pudors “però no tenim compensacions econòmiques”.

LA FRASE

Abans d'acabar el mes ens han de donar solucions i, si no, explorarem la via legal com es va acordar en el ple
Carles Rodríguez
alcalde de viladecavalls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.