Medi ambient

Baix Ebre

L'Ametlla fa oficial el rebuig al parc eòlic marí

El grup del PSC al Parlament crítica la decisió del consistori i defensa el projecte

Els tretze regidors de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (7 de CiU, 3 del PP, 2 d'ERC i un del PSC) van aprovar ahir per unanimitat la moció de rebuig al parc eòlic marí que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) projecta a només 3 quilòmetres del seu litoral. La ubicació dels quatre aerogeneradors, de 180 metres d'alçada, “va totalment en contra del nostre model de creixement sostenible basat en el respecte a l'entorn natural”, diu textualment la moció votada a mà alçada i aprovada ahir. Una moció que també demana al govern que “renunciï públicament” a ubicar l'anomenat projecte Zèfir davant la costa de l'Ametlla. “És un projecte de l'anterior govern”, va dir ahir l'alcalde, Andreu Martí (CiU), que va insistir que perjudica els pilars bàsics de l'economia local: el turisme i la pesca.

Tot i que el PSC local ha subscrit la moció, des del grup parlamentari socialista s'ha criticat durament la posició de l'Ajuntament de l'Ametlla. Així, el portaveu de Medi Ambient del grup parlamentari del PSC, Jordi Terrades, ha emplaçat el conseller Mena a no “deixar perdre una nova oportunitat industrial per al país”. “El projecte obre oportunitats econòmiques noves per a les empreses involucrades en el projecte, pel desplegament industrial d'una nova activitat en el territori”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.