L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia calcula que el torrent tornarà a estar net entre avui i demà

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Joan Amat, va explicar ahir que les tasques de neteja del torrent que hi ha al polígon industrial Molí del Racó on els darrers dies s'han vessat de manera incontrolada aigües fecals «acabaran segurament entre avui i demà perquè l'abocament no s'ha acumulat durant gaires dies i no hi ha gaires metres cúbics». L'Ajuntament de la capital del cava va contractar dimarts el servei d'una excavadora per tal de buidar el torrent i evitar que els residus, que fan molta pudor, es converteixin en un problema per a la salut pública. L'alcalde va explicar ahir que l'origen del vessament «ha estat un problema de funcionament del sobreeixidor de la canonada que bomba els residus cap a la depuradora de Sant Sadurní d'Anoia». Una avaria en el dispositiu de bombament va fer que la canonada aboqués els residus al torrent. Amat deia que el problema estava ja solucionat i que de la canonada ja no en sortien aigües brutes. Membres de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, es van desplaçar ahir fins al torrent, segons va explicar la regidora del PP, Dolors Montserrat, per veure els efectes de l'abocament. Montserrat va ser dilluns al vespre qui va posar en alerta l'Ajuntament en traslladar al govern local el vessament dels residus fecals del polígon Molí del Racó.

La regidora va explicar ahir a la tarda que els propers dies formalitzarà una denúncia davant l'ACA. El vessament d'aigües residuals s'ha produït a pocs metres del camí que va d'Espiells fins al polígon industrial i ha provocat fortes pudors propiciades també per les altes temperatures. Precisament aquesta pudor va ser el que va alertar diversos caminants i més encara perquè el torrent on s'han produït els vessaments connecta amb el riu Anoia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.