Medi ambient

Gandesa impulsa una ordenança de gestió de runes de la construcció i tramita l'abocador de runa

L'Ajuntament de Gandesa ha aprovat inicialment una ordenança de gestió de runes de la construcció, per adequar la normativa municipal a la legislació mediambiental. L'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, va explicar que l'Ajuntament pretén regular la gestió controlada de terres, enderrocs, runes i residus que es generen en les diferents obres d'enderrocament, construcció i excavació, per evitar el seu abandonament incorrecte. Així, Aubà va precisar que l'ordenança estableix les fiances i avals que hauran de presentar els constructors, així com un règim sancionador amb multes que oscil·len entre els 120 euros, per als casos lleus, i els 6.000 euros, per a les infraccions molt greus. De fet, l'Ajuntament també es reserva el dret de suspendre les obres provisionalment, així com d'ordenar mesures correctores o la reposició dels danys provocats. A més, també podrà denunciar els abocaments davant de la fiscalia, si l'actuació realitzada per l'infractor representa un risc potencial per a la salut de les persones, per al medi ambient o per als béns.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha continuat la tramitació d'un projecte privat per instal·lar a Gandesa un abocador de residus de la construcció. Aubà va assenyalar que l'empresa ja ha presentat la documentació complementària que li havia requerit la comissió territorial d'Urbanisme. D'altra banda, sobre la decisió del Pinell de Brai de mantenir la tramitació del seu projecte d'abocador de runes de la construcció, Aubà va reiterar que la viabilitat econòmica de dos abocadors a la Terra Alta és una qüestió que han de determinar les empreses.

MIQUEL AUBÀ
alcalde de gandesa

«Si hi ha un abocador de runa a Gandesa, també pot haver-n'hi un altre al Pinell de Brai, sempre que siguen rendibles»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot