Medi ambient

Neteja de boscos de la vora de l'estany

En els treballs, que abasten cinc hectàrees de la banda de Porqueres, hi participa el centre especial Coiet

La freixeneda de la Font del Rector i un alzinar de la finca de can Morgat, a la vora de ponent de l'estany de Banyoles, són objecte aquests dies d'una neteja a fons. La superfície tractada té, en total, unes cinc hectàrees i hi ha molt de sotabosc i arbres que, pel seu mal estat, suposaven un perill per als vianants (en el cas de la freixeneda) i pels vehicles de la carretera de circumval·lació del llac.

En els treballs, que tenen la participació del Consorci de l'Estany, hi intervenen sis operaris del centre especial de treball Coiet, de Banyoles. El pressupost és d'uns 20.000 euros, que es cobreixen amb els recursos establerts en el conveni entre la Diputació i l'Obra Social La Caixa de conservació i millora dels espais naturals de les comarques de Girona. En aquests treballs en concret, les finques afectades es troben situades dins de l'espai d'interès natural de l'estany de Banyoles, formen part de la xarxa Natura 2000 (de protecció de les espècies) i estan incloses en el Conveni Ramsar (de conservació de zones humides). A causa dels treballs a can Morgat, de tant en tant s'ha de taller el trànsit a la carretera de circumval·lació.

Representants de La Caixa, la Diputació, el Consorci de l'Estany i dels ajuntaments de Porqueres i Banyoles van presentar ahir el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia