Societat

gastronomia

Alfarràs aposta per la truita de riu com a motor turístic

El poble celebra aquest cap de setmana una nova edició de la mostra gastronòmica dedicada a aquest producte

Per sisè any consecutiu, el poble d'Alfarràs (Segrià) s'abocarà el cap de setmana vinent a les possibilitats que ofereix la cuina de la truita de riu, un peix d'aigua dolça que, juntament amb el préssec, s'ha convertit en el producte estrella d'aquesta població. Començarà el dia 21 amb un nu pregó a càrrec del xef i cuiner del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, Joel Castanyé.

Per fer un primer tast, l'Escola d'Hostaleria de Lleida va rebre ahir la presentació de la mostra amb un dinar en què tots els plats han estat cuinats a base de truita de riu. L'alcalde de la població, Kléber Esteve, va destacar el negoci que genera a la zona aquest peix, tant pel que fa a la pesca esportiva com pel seu consum. El certamen oferirà el cap de setmana la possibilitat de gaudir de plats i tapes elaborats amb truita de riu d'Alfarràs als bars i restaurants de la vila.

Els actes de la 6a Mostra de Truita de Riu d'Alfarràs començaran divendres, 21 d'abril, amb un taller de pesca de la truita de riu a l'escola Pinyana, amb els alumnes de cicle superior d'educació primària, a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. Després del taller i d'un esmorzar, la mateixa societat farà una solta i repoblació de truites al riu Noguera Ribagorçana. A la tarda, hi haurà un taller de pesca al pont Medieval per part dels mateixos alumnes i després es farà una ruta cultural i turística per la vila i la piscifactoria Santa Ana. Al vespre, alguns restauradors locals oferiran una degustació de tapes.

Dissabte començarà el 4t Open de Pesca de Primavera i la ruta cultural i turística Coneix el món de la truita irisada, que s'iniciarà a les deu de matí des de la plaça Sant Pere. A mig matí, el cuiner de La Boscana, Mateu Blanch, i Cal Gumer Events faran un taller de cuina creativa amb truita de riu d'Alfarràs davant de l'ajuntament.

Durant el matí hi haurà portes obertes de l'escola agrària d'Alfarràs, amb xerrada i visita de les instal·lacions. Al vespre també hi haurà degustació de tapes amb food-trucks i restauradors locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]