Societat

municipal

mobilitat

Arenys de Munt fa el pas de tallar la riera els diumenges

Els bars i les terrasses no van notar que hi hagués més visitants a la tarda, tot i que confien que es vagi dinamitzant

L’acció respon a la petició dels veïns de tancar-la els caps de setmana i festius

Poc moviment en el primer tall de trànsit a la riera d’Arenys de Munt, tot i que la intenció és dinamitzar aquest tram per a vianants. “És un primer pas que volem anar impulsant d’acord amb els restauradors i el comerç per fer-hi activitats i que sigui un passeig”, afirmava ahir el regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez (ERC). Tant ell com els mateixos restauradors no amaguen que el primer dia la mesura no va atraure gaires més visitants i que hi passejava la mateixa gent que un diumenge qualsevol. “Esperem que les properes setmanes la gent s’animi a sortir més, perquè fins ara surten els de sempre”, explicava el responsable de l’establiment El Rebost de l’Àvia. A la part alta, davant de l’ajuntament, els establiments El Caliu i Centre Moral van llogar inflables per atraure el públic familiar. “Volem aliances amb el comerç per mirar de fer talls els festius i fer-hi activitats que portin gent de fora”, insisteix el regidor de l’àrea. Aquesta mateixa setmana hi ha pendent una reunió amb els responsables de l’associació comercial que s’ha reactivat al poble, l’ABIC, per establir si es poden fer més talls els diumenges al matí, quan els establiments també estan oberts al municipi. Una trobada que també servirà als regidors per detallar la línia d’ajuts que el govern municipal ha obert per afavorir la modernització de comerços i avançar també en accions de la campanya de Nadal.

Talls fins a les obres

La iniciativa que la riera sigui exclusivament per a vianants els diumenges a la tarda en el tram que va des del carrer Borrell fins a la Cotxeria es mantindrà com a mínim fins al setembre, quan es preveu que comencin les obres d’urbanització d’aquest tram, que obligaran a restringir el trànsit. La proposta de fer que la riera sigui només per a vianants els caps de setmana i festius va ser una de les opcions més votades pels veïns. L’acció respon al resultat del multireferèndum del 7 de maig, en què 569 veïns van estar d’acord que fos només per a vianants, però la gran majoria –407– optaven pels caps de setmana i festius, mentre que 109 s’atrevien a proposar que ho fos sempre.

LA XIFRA

569
veïns estan a favor que la riera sigui d’ús exclusiu per a vianants; 407 només els caps de setmana i festius.

LA FRASE

És un primer pas que volem anar impulsant d’acord amb els restauradors i el comerç
Josep Sànchez
regidor de promoció econòmica d’arenys de munt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia