Infraestructures i serveis

Alerten d’un altre retard en les obres del quart cinturó

Els ajuntaments de Terrassa, Viladecavalls, Abrera i Olesa, Cecot i la Cambra de Comerç desconfien de la promesa del ministre en veure els treballs aturats

Li reclamen una reunió amb urgència

Els ajuntaments de Terrassa, Viladecavalls, Olesa de Montserrat i Abrera desconfien que les obres del quart cinturó estiguin enllestides l’octubre de l’any vinent, tal com va assegurar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en una visita d’obres del juny passat. Després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, prometés una pluja de milions per a Catalunya ara fa un any, De la Serna es va passejar per diferents obres aturades del país tot assegurant que es desencallarien. El ministre va prometre que les obres dels accessos viaris a la futura estació d’alta velocitat de la Sagrera, a Barcelona, s’iniciarien aquest mes de març , cosa que no ha passat, o que els treballs per connectar els dos trams ja acabats dels quart cinturó, els d’Abrera i Terrassa, que no duen enlloc, s’acabarien l’octubre del 2019 . El fet que fa temps que a la zona no es veu ni una màquina ha posat en alerta els municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat, els quals, amb el suport de la Cecot i la Cambra de Comerç de Terrassa, han reclamat una reunió urgent al ministre de Foment.

En una nota conjunta dels quatre ajuntaments i les dues institucions econòmiques s’assegura que “des del punt de vista tècnic” es veu viable poder executar les obres pendents en els 19 mesos que queden però també es recorda que la modificació de l’enllaç del quart cinturó amb l’AP-7 i l’A-2 a Abrera està aturada des del 2016 o que encara no hi ha pressupost per a aquest 2018.

Nyap des del principi

El traçat definitiu del tram de l’autovia entre Abrera i Terrassa es va aprovar l’any 2001, ara fa 18 anys. Davant la suma de retards, finalment el ministeri va decidir dividir aquest tram en tres i dos d’aquests, els dos de les puntes, l’Abrera-Olesa i el Viladecavalls-Terrassa, es van inaugurar l’any 2010. Faltava, doncs, connectar-los. I no només això, un error en el projecte tècnic va fer que els enllaços del tram de Terrassa amb l’autopista C-16 i l’autovia C-58 no es projectessin, cosa que ha convertit aquesta part del quart cinturó en un cul-de-sac.

Els ajuntaments afectats reclamen que es constitueixi una comissió de seguiment de les obres i recorden a Foment que consideren cabdal la continuïtat de l’autovia almenys fins a Sabadell i una millor solució de l’enllaç entre el quart cinturó i la carretera C-55 i l’A-2 a Abrera.

LES DATES

10.2019
és la data promesa
pel ministre de Foment per a l’acabament del tram entre Olesa i Viladecavalls.
6.2010
és la data en què es van inaugurar
els dos primers subtrams de l’autovia entre Abrera i Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES