Afectats uns 35.000 viatgers als aeroports de les Illes

Unes 35.000 persones, principalment turistes procedents d'arreu d'Europa, van quedar afectades pels tancaments temporals dels aeroports de Mallorca i, en menor escala, de Menorca i Eivissa. Des de les dotze del migdia, moment en què es va decretar el tancament, fins a les 15.30 hores, quan els aeroports van reobrir –almenys de manera teòrica– més de 150 vols programats amb sortida o destí a l'aeroport de Son Sant Joan, a tocar de Palma, van quedar cancel·lats. I la xifra supera els 400 d'acord amb les previsions de tot el dia. Aquest fet va obligar els operadors turístics a buscar un reallotjament a uns 30.000 clients.

Entre els vols suspesos destaquen els de connexió amb Alemanya –45 arribades i 36 sortides– i el Regne Unit –14 arribades i 14 sortides–. Amb previsió, dissabte, l'operador turístic TUI va traslladar 540 persones cap a Barcelona en avió i, després de fer-los passar la nit a la capital catalana, ahir els va col·locar en 12 autocars amb rumb al centre d'Europa.

A Menorca, l'afectació va ser molt menor en no tenir programats vols internacionals i, a Eivissa, només es va cancel·lar una arribada des d'Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.