Infraestructures

TERRES DE L'EBRE

El traçat de l'A-7 satisfà la Generalitat

El delegat del govern afirma que respon en un 99% al pactat pel territori, tot i que trinxarà Campredó

Mentre l'Ajuntament de Tortosa prepara les al·legacions al traçat de l'autovia A-7 pel seu terme municipal, que separarà amb un talús de 12 metres d'altura Campredó i Font de Quinto, i ha anunciat mobilitzacions, el govern de la Generalitat dóna pràcticament per perduda aquesta batalla. “Era de justícia resoldre la problemàtica del pas de l'A-7 per Campredó i lamentem que no s'hagi modificat el traçat en aquest punt”, va manifestar ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. La publicació al BOE de l'estudi d'impacte ambiental de l'A-7 és un dels temes que es va tractar en la reunió del consell de direcció de l'administració territorial que va celebrar-se ahir a Móra d'Ebre. El govern reclama celeritat al Ministeri de Foment perquè l'obra es pugui començar a executar el 2012. “El traçat respon en un 99% al pactat pel territori, queda un 1% i intentarem continuar treballant per defensar-lo”, va dir Salvadó. En aquest sentit, el govern valora positivament que Foment hagi modificat el traçat de l'autovia quan passa per sobre del barranc de la Galera, on es creuarà amb la C-12 desdoblada i que hagi acceptat allunyar aquesta infraestructura del nucli urbà del Perelló. “El govern i les administracions locals vam traslladar tres grans esmenes a l'Estat fa dos anys i d'aquestes tres Foment n'ha recollit dues”, va assenyalar el delegat del govern a l'Ebre amb moderada satisfacció. Pel que fa al consens territorial assolit el 2005, Salvadó va precisar que era un traçat global que no especificava el punt exacte per on discorreria finalment l'autovia. “No vam afinar tant, es va fer una traça gruixuda”, va dir.

Tot i que el govern no ha concretat si presentarà al·legacions per evitar que la nova infraestructura trinxe Campredó (la seua única possibilitat de creixement és cap a Font de Quinto), sí que tornarà a plantejar aquesta demanda a Foment abans de l'aprovació de l'estudi informatiu de l'obra. Un estudi que podria aprovar-se en el segon semestre del 2010, mentre que el govern preveu que el projecte executiu de l'autovia entre la Jana i el Perelló es redactarà durant el 2011. És per això, que la Generalitat confia que la retallada pressupostària de Foment no afecte la infraestructura. “No fem requeriments de grans inversions, sinó de redaccions de projectes”, va dir Salvadó.

LA XIFRA

12
metres
és l'altura que farà el talús que separarà el poble de Campredó del barri de Font de Quinto


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]