Infraestructures

El territori exigeix ara que es torni a fixar un calendari

L'alcalde de Valls insisteix que l'únic document oficial que té és el del Ministeri de Foment que atura l'obra, i treu crèdit a l'anunci del diputat del PSC

Les reaccions des del territori al nou anunci van coincidir ahir en una demanda: que Foment concreti una data per acabar les obres de Valls a Montblanc. Carme Mansilla, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, va qualificar el nou episodi de “poc seriós” i va convidar els responsables de Foment a fixar un calendari: “No podem continuar perdent temps; això és jugar amb el territori”. Marcel·lí Morera, president de la Cambra de Valls, va dir que les declaracions de Francesc Vallès no aporten res de nou: “Ja sabíem que ho tornarien a subhastar un dia o altre, però que ens diguin quan, que concretin un calendari”. Des de la Cambra de Reus, que es reunirà els pròxims dies amb el diputat, l'anunci es va rebre “amb extrema prudència i cautela”, si bé “preocupa especialment el termini d'execució", ja que els tràmits “han de començar de zero, i s'obren moltes incerteses”. Fonts dels set agents econòmics que fa dues setmanes van denunciar el retard de l'obra –que avui es reuniran– es preguntaven ahir “quant temps més s'haurà perdut ara”, mentre avançaven que es mantindrà la convocatòria del 17 de setembre per exigir que l'obra no es retardi.

El diputat de CiU Jordi Jané va lamentar que les “paraules” no precedeixin la concreció d'un calendari, pel qual ja va avançar que interpel·larà el ministre al Congrés. El diputat del PP Francesc Ricomà va dir que Tarragona es mereix una data d'acabament, i troba la rectificació una “enganyifa sostinguda per excuses de mal pagador”, ja que “un nou contracte porta a una espera d'entre quatre i cinc anys", semblant al temps que ja quedava aturada l'obra amb l'anunci inicial. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va celebrar que el projecte “es mantingui com a prioritari i que es reprenguin les obres en breu”.

LES FRASES

Quan les pensen tornar a subhastar, aquestes obres? Això és un engany. No hi ha calendari
Marcel·lí Morera
President de la Cambra de Valls
El pas més gran ja s'ha fet, que era que el govern rectifiqués, però és un disbarat rescindir contractes
Josep Andreu
Alcalde de Montblanc
Costa molt poc dir que l'obra comença per sortir del pas, però cal que concretin quan s'acabarà
Jordi Jané
Diputat de CiU

L'Alt Camp i la Conca demanen cita

Els alcaldes de Valls i Montblanc i els presidents dels dos consells comarcals afectats per la paralització de les obres, els de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, sol·licitaran una reunió urgent amb els màxims responsables de Foment, segons va avançar ahir l'alcalde de Valls, Albert Batet, molt sorprès per l'anunci d'un diputat socialista fet en un escenari del mateix partit. “L'únic document oficial que tinc és el del Ministeri de Foment. Oficialment no hem rebut cap notificació que digui el contrari del que ja sabem. No s'entén que ara surti un diputat desacreditant un ministre”, va afirmar. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es va mostrar en canvi satisfet, i va destacar el paper “responsable” que ha tingut Vallès declarant que “era un disbarat deixar les obres a mitges”. Andreu, que diu que resta a l'expectativa de com es modificarà el projecte, es mostra alhora segur que “continuarà endavant” malgrat la seva complexitat.

En un comunicat conjunt, en tot cas, les quatre màximes institucions de les dues comarques van exigir que no es retardi la construcció del tram i que no es rescindeixi el contracte a l'empresa; a més, es van queixar de la falta d'informació directa provinent del ministeri o la Subdelegació del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona