Infraestructures i serveis

Mobilització veïnal contra la variant de Vilafant

Convocats per la plataforma opositora, van fer una marxa per reclamar que s’abandoni l’actual projecte que qualifiquen de faraònic

Acusen l’equip de govern de desobeir una moció

Prop d’un centenar de veïns convocats per la plataforma No a la Variant de Vilafant es van manifestar ahir contra la construcció d’una variant de la GIP-5129 entre el poble i Borrassà, que inclou un pont de 120 metres sobre el riu Manol i una rotonda de grans dimensions com a elements més lesius per al territori, segons els convocats. En la manifestació, també hi van participar amb tractors membres de la Unió de Pagesos, i representants de l’Associació de Naturalistes de Girona i de la IAEDEN-Salvem l’Empordà. Es va iniciar al davant de les escoles de Borrassà i, després de recórrer la travessera de l’N-260, va finalitzar davant de l’ajuntament de Vilafant, on es va llegir un manifest.

Jordi Puig, un portaveu de la plataforma convocant, va criticar que l’Ajuntament de Vilafant ha fet cas omís de la moció presentada en el ple per ERC, en l’oposició, i aprovada tot i el vot contrari de l’equip de govern socialista, que manava demanar a la Diputació de Girona, titular de la via, que aturi el projecte i buscar una opció menys “faraònica”. A més, va recordar que van lliurar més de 800 signatures de suport a les peticions de la plataforma i hi va afegir que la manifestació era l’única opció que tenen per forçar l’Ajuntament a repensar-s’hi.

La variant, tal com està dissenyada, provoca, segons el portaveu de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, Lluís Benejam, un fort impacte al sòl agrícola i a l’espai fluvial. Ell mateix va remarcar la importància de la mobilització popular per aturar o fer replantejar projectes que lesionen el territori. En aquest sentit, va posar d’exemple l’aeròdrom de Peralada, frenat per la pressió ciutadana.

El coordinador nacional de la Unió de Pagesos, Joan Caball, va reclamar un projecte menys agressiu sobretot al sector del Manol. “Una vegada més, lamentem el fals discurs de les administracions a favor dels productes de la terra, però trinxen el territori”, va concloure.

LA XIFRA

833
signatures
de suport a la moció contra el projecte actual de variant de Vilafant ha recollit la plataforma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC