Bonificacions a l'IBI i a la taxa d'escombraries

Per compensar els perjudicis que els ha ocasionat als comerços de l'avinguda Alcalde Palau els dos anys i dos mesos d'obres del pont penjant, l'Ajuntament s'ha compromès a bonificar als catorze establiments del carrer l'impost de béns immobles (IBI) i també la taxa d'escombraries. «Encara no ho hem concretat, però podrien ser bonificacions d'un 30 a un 40%», va precisar l'alcalde, Manel Ferré, que va recordar que tot i que l'Ajuntament no és l'administració actuant, i per tant no és el responsable del retard de les obres, «sí que entenem que s'ha causat a aquest establiments un perjudici». Aquesta modificació s'aprovaria per comissió de govern o el mateix alcalde emetria un decret d'alcaldia de comú acord amb els comerciants.

Millora urbana

A banda, d'aquestes bonificacions el consistori també preveu dur a terme actuacions de millora urbana a l'avinguda Alcalde Palau. Aquestes actuacions consistirien bàsicament en canviar el mobiliari urbà, l'enllumenat i els arbres del carrer. «Estem parlant d'una actuació que podríem executar dins d'aquest mateix mes d'abril», va dir l'alcalde.

Inauguració oficial

A més, l'Ajuntament també prepara un acte d'inauguració oficial de les obres del pont penjant, que es podria celebrar el proper mes de juny i fer-lo coincidir amb la cloenda del centenari del títol de ciutat. De fet, l'acte d'ahir en el qual va participar la subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarés, més que una inauguració es pot considerar una visita de final d'obres per donar més ressò a la reobertura del pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona