Infraestructures i serveis

La rehabilitació de Cal Metge de Cornellà del Terri respectarà l’estructura original i edificarà l’espai exterior

L’equipament tindrà espais de trobada pels veïns, sales de lectura i una sala polivalent

La rehabilitació de l’edifici de Cal Metge de Cornellà del Terri edificarà l’espai exterior de la parcel·la tot respectant l’estructura i morfologia original de l’edifici. D’aquesta manera es recuperaran les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals que donen a la plaça de Maig. La idea és que en el mòdul que es construirà a l’exterior de l’edifici hi hagi un bar, un espai polivalent a dues plantes i unes sales de lectura i de ludoteca al pis superior. A la part posterior hi haurà un espai porxat que s’allargarà tot el carrer i servirà per fer-hi activitats i també serà la terrassa del bar.

Cornellà del Terri ha presentat als veïns el projecte de remodelació de Cal Metge, un equipament que es convertirà en un punt de trobada entre veïns amb la creació d’un bar, una sala polivalent i diverses sales de lectura i ludoteca. El col·lectiu coBrusi ha presentat als veïns el projecte de l’edifici, que parteix de fer-ne una obra realista i que s’integri amb l’arquitectura del nucli antic de Cornellà.

La proposta posa en valor l’edifici de Cal Metge i en recupera les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals. Per contra, el projecte construirà una ampliació de l’edifici a l’exterior de la casa, que es farà amb una estructura de fusta. En aquesta ampliació hi haurà un bar a la planta baixa, una sala polivalent a dues plantes i sales de lectura i de ludoteca a l’últim pis.

La construcció serà amb les emissions mínimes de CO2 i també buscarà que tingui el menor impacte possible d’emissions en la climatització de l’equipament. Per a la construcció es faran servir tècniques i acabats tradicionals per a l’estructura antiga de Cal Metge. Per l’ampliació s’ha escollit la fusta ja que el material és natural, s’integra bé amb l’edifici i envelleix molt bé. El disseny de l’edifici ha anat a càrrec dels arquitectes Robert Bagó i Ramiro Chiriotti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La discoteca Waka veu un “complot” en la batuda “arbitrària” dels Mossos

sabadell

Un detingut per dues agressions sexuals en la festa dels premis Feroz

saragossa

Els mossos investiguen la mort d’un home que va resultar ferit en una baralla a Vic

vic

Detingut per agredir amb violència un menor amb una samarreta antifeixista

barcelona

Dos morts en un accident a la C-37 al Pla de Santa Maria

el pla de Santa MAria

Detingut per agredir sexualment una noia prop d’una discoteca a Lleida

lleida

Adrià Wegrzyn repeteix com a guanyador del concurs de menjar calçots de Valls

valls
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Segueix l’ambient molt fred

barcelona

Teisa posarà en servei quatre autocars elèctrics a Girona ciutat

La Vall d’en Bas