Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Eixamplaran el pont de la C 252 a Verges per facilitar el pas de maquinària agrícola

Territori instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit com a mesura transitòria, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions

L’Ajuntament assegura que hi ha hagut falta de planificació i que aquesta situació es podria haver evitat

Territori impulsa la redacció del projecte per eixamplar el pont de la C-252 sobre el Ter al seu pas per Verges per facilitar la circulació de maquinària agrícola amb condicions de seguretat i comoditat. Com a mesura transitòria, instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions al mateix temps sobre el pont. Les actuacions han estat consensuades amb l’Ajuntament de Verges.

El projecte que s’impulsa detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi en 1,6 metres. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 milions d’euros.

El pont, originari de 1941, recentment ha estat objecte d’una actuació de rehabilitació i s’hi ha construït una vorera per al pas de vianants i ciclistes. De fet, aquesta setmana encara s’està acabant part dels treballs que havien quedat pendent d’aquesta millora, de manera que el talla el pas de vehicles a la nit.

Gestió del trànsit

Territori licitarà aquesta primavera els treballs per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit que permetrà diferenciar els vehicles segons la seva amplada. Així, s’implantarà un semàfor i un detector a cada sentit de la circulació, que permetran garantir el pas segur de tota mena de vehicles. Es preveu que aquest sistema entri en funcionament a finals d’any.

“Falta de planificació”

L’Ajuntament de Verges celebra que “des de Territori es treballi per trobar solucions al problema generat, per garantir d’aquesta manera la seguretat i el pas de maquinària agrícola”. Es recorda des de l’Ajuntament que les obres de reforma del pont va provocar “queixes dels agricultors de la zona perquè no podien circular sense envair el carril contrari”. En aquest sentit, l’equip de govern de Verges va recollir, en el seu moment aquestes demandes i les va trametre al Departament per tal de consensuar els treballs necessaris per corregir-ho. 

“La reforma del pont és una llarga reivindicació del consistori vergelità, i el temporal Gloria va evidenciar que calia actuar-hi amb urgència”, s’assegura a través d’un comunicat emès des de l’Ajuntament.

També es lamenta que hi hagi hagut “manca de planificació i que no s’hagi tingut en compte totes les casuístiques i actius del territori des de bon principi”. Evidencien així mateix que ara s’allargaran els terminis per tenir el pont que cal per garantir les comunicacions segures, i que aquesta “és una situació que es podria haver evitat”.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona