Infraestructures i serveis

sequera

L’Estat s’obre a finançar infraestructures per fer front a la sequera

El govern català demana “més múscul” inversor de Madrid per construir “ràpid” instal·lacions d’emergència

El ministeri de Transició Ecològica s’obre a finançar a través dels fons europeus les infraestructures que vol abordar el govern català per fer front al dèficit hídric del país pensant sobretot en futurs cicles de sequera greu com l’actual. Ho ha explicat la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, a la sortida de la reunió que ha tingut aquesta matí a Madrid amb la ministra i vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera.

Després que el govern de l’Estat anunciés que finançarà l’ampliació de la dessaladora de la Tordera, Jordà ha explicat que ambdós executius s’han emplaçat a treballar per determinar quines infraestructures d’emergència es poden finançar amb crèdits dels fons europeus: “Entenem que és una molt bona fórmula també i que a partir d’aquí decidirem aquelles que hi encaixin millor per tal que es desencallin”. Jordà ha demanat més implicació del govern espanyol en el finançament d’infraestructures per afrontar períodes llargs de sequera. Concretament Jordà ha demanat “més múscul” financer per executar aquestes obres “de manera ràpida”, ja que la bona voluntat ministerial no s’ha concretat encara en cap compromís inversor en ferm.

En darrer terme, la consellera d’Acció Climàtica també espera que la ministra Ribera faci de pont amb el ministeri d’Agricultura per aconseguir que aquest s’impliqui en el finançament de la modernització del canal d’Urgell. Jordà ha admès que el ministeri de Transició Ecològica ha ofert ja el suport tècnic per abordar l’obra però li demana també que ajudi a convèncer al ministeri d’Agricultura. Jordà recorda que la Generalitat s’ha ofert a finançar el 60% de la reforma d’aquest canal de regadiu i demana que l’Estat n’aporti el 40% restant.

En la trobada, Jordà ha demanat, com ja va fer per carta, que es garanteixi “el cabal ecològic de l’Ebre”, tot i que no hi hagi cabal ambiental per al Delta establert al pla de conca. La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va garantir aigua als canals de reg fins a final de juliol, una concessió de 20 m3/s entre totes dues comunitats de regants que el Govern ha demanat que es mantingui com a cabal ambiental per al delta de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona