Infraestructures i serveis

Els alcaldes del Montsià reclamen resoldre les repetides inundacions

Tercer episodi de municipis i infraestructures negades en cinc anys

Els consellers d’Interior i Presidència, Joan Ignasi Elena i Laura Vilagrà, s’han reunit aquest matí amb els alcaldes de la comarca del Montsià, els pobles més afectats a les Terres de l’Ebre per l’última tempesta Dana. Els batlles i el govern han començat a avaluar els danys dels aiguats i preveure inversions futures que comportin “solucions estructurals”. Els episodis de pluges violentes i extremes, i les conseqüents barrancades, inundacions i danys materials, són ja “habituals” en aquesta regió de l’Ebre on se n’han produït tres molt greus en cinc anys. Vilagrà ha admès que cal continuar reforçant les actuacions que es van posar en marxa, per part d’Acció Climàtica i l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), després de la barrancada de fa un any, i que ja va negar Alcanar, com ha passat el cap de setmana. Vilagrà va comprometre’s a aplicar “com més ràpid millor” inversions i solucions estructurals per mitigar els danys per les inundacions i evitar “afectacions tan greus” com les d’ahir al Delta de l’Ebre, que no van ser “excepcionals”, en tractar-se del tercer episodi semblant en cinc anys. Per aquest motiu, els alcaldes de la comarca han demanat al govern celeritat en la presa de decisions per millorar les infraestructures hidràuliques i de protecció de les infraestructures.

Les pluges torrencials, que van deixar 243 litres per metre quadrat a Mas de Barberans -al Delta de l’Ebre, on no queia tanta aigua en un dia des de fa 23 anys- van causar inundacions a diverses localitats de les Terres de l’Ebre, van tallar carreteres i vies de tren, i van obligar els Bombers a rescatar dotze persones -deu atrapades als seus vehicles-, encara que no van causar ferits. Segons dades provisionals facilitades per Protecció Civil, els equips dels Bombers que estan sobre el terreny radiografiant la zona han trobat per ara 19 edificacions danyades per l’aigua, encara que no tenen perill de col·lapse estructural.

Hores d’ara, la carretera C-12 segueix tallada en un tram d’uns vuit quilòmetres entre Amposta i Tortosa, en els dos sentits, pels efectes dels aiguats d’aquest diumenge. També està tallada la carretera TV-3443 en un tram de cinc quilòmetres entre les dues capitals comarcals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva