Infraestructures i serveis

El president de Renfe diu que vivim una “època daurada” del servei ferroviari

Admet marge de millora de la xarxa amb “complexitat” de Rodalies a Catalunya i vaticina millores en poc més d’un any

En plena efervescència de les demandes del traspàs integral de Rodalies en les negociacions per la investidura del Pedro Sánchez com a president espanyol, el president de Renfe, Raül Blanco, ha assegurat avui a Tarragona que el ferrocarril viu una “època daurada” gràcies a l’eficiència dels serveis i a la seva connectivitat, si bé ha assegurat que hi ha “marge de millora” amb incidències a Rodalies.

Blanco ha exposat que els índexs de puntualitat i satisfacció dels usuaris estan a l’alçada de la situació ferroviària a d’altres punts d’Europa i ha defensat que Catalunya és la tercera regió del continent amb millor connectivitat.

Blanco ha lamentat que “centrar” en Rodalies “el focus mediàtic no és positiu”, just un altre dia en el que s’han registrat incidències i s’ha tallat l’R3 entre Ripoll i Planoles per una avaria. “La xarxa a Catalunya és molt complexa i els trens de mitjana distància, els de llarga distància i les mercaderies comparteixen infraestructures. Cal tenir consciència que estem invertint”, ha argumentat el màxim responsable de Renfe, que ha exposat que el pressupost entri 2020 i 2025 és de 4.622 milions d’euros.

Unes millores en el servei que, segons Blanco, es començaran a notar d’aquí a “un any i poc, i no d’aquí quatre o cinc”, segons recullen les agències. “En el transport ferroviari de mercaderies sí que estem endarrerits i, per tant, és important que continuem potenciant-lo”, ha lamentat el president de la companyia, en la 22a Jornada Gresol, dedicada a l’impuls de la indústria a Tarragona. “En un any tindrem nous trens, molts trams del corredor mediterrani, necessaris per a la competitivitat de Catalunya i Tarragona”, ha afirmat.

També ha defensat que la puntualitat dels serveis es xifra en el 93%, segons les darreres dades d’un estudi europeu. “Superem algunes àrees metropolitanes europees, són puntualitats molt situades en l’àmbit de la mitja espanyola i europea”, ha valorat respecte a les queixes dels usuaris per les últimes incidències.

Pel que fa a la situació de Tarragona, Blanco ha calculat que el pressupost de la companyia a la província ha arribat als 175 milions d’euros mitjançant inversions directes i 347 milions mitjançant accions transversals.

A més, ha apuntat que la demanda del servei a Tarragona ha crescut durant els darrers trimestres, i ho ha fet per sobre de la mitjana d’Espanya. Blanco també ha celebrat el projecte de l’estació intermodal que es construirà a prop de l’aeroport de Reus: “És un dels elements de futur i estructurarà la circulació ferroviària al Camp de Tarragona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot