Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

La nova biblioteca d’Olot serà un “espai transformador” del nucli antic

La nova biblioteca d’Olot no es començarà a construir abans del 2027, informa l’Agència Catalana de Notícies. Tot i això, l’alcalde, Pep Berga, deixa clar que en aquest mandat s’aniran fent passes “molt importants” per tal que pugui ser una realitat. El batlle explica que està previst que en els propers anys es tiri endavant el pla funcional, el projecte arquitectònic i la licitació, entre d’altres tràmits necessaris. Berga deixa clar que no es tracta d’una biblioteca “i prou”, sinó que el que el que està previst és un centre cultural que ha de servir com espai “transformador” del nucli antic de la capital de la Garrotxa. En el que sí confia Berga que es tiri endavant dins d’aquest mandat és la rehabilitació de bona part dels pisos del nucli antic, que encara cal posar a punt.

Si tot va segons el previst, el 2027 hauria de ser l’any que la nova biblioteca d’Olot comenci a ser una realitat. Ara bé, la idea de l’Ajuntament és que sigui una part més d’un complex cultural que ha de servir com un “element transformador” del nucli antic de la ciutat. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, assenyala que durant aquest mandat es faran moltes passes necessàries per tal que sigui una realitat a partir de les properes eleccions municipals del 2027. “Avui en dia estem parlant d’una gran illa i un espai enorme de la ciutat, pensar que es pot fer en un any seria fer-nos unes il·lusions que no es poden complir”, remarca Berga.

El batlle assegura que es tracta d’una obra que servirà per completar la transformació del centre d’Olot i destaca que es plantegi en un format com aquest. “Es podria fer una biblioteca i prou, però estem parlant d’un equipament que inclou molts espais culturals més”, ha assenyalat.

Rehabilitar edificis

Una altra de les actuacions que es preveuen dins d’aquesta transformació és la rehabilitació de bona part dels edificis del nucli antic que necessiten una millora. Des del consistori assenyalen que tenen feta una diagnosi i reconeixen que encara n’hi ha alguns que tenen “mancances estructurals”.

Per això, Berga remarca que la voluntat del consistori és “avançar i trobar un model que convenci els propietaris” per tal que inverteixin en la rehabilitació d’aquests immobles. En aquest sentit, l’alcalde explica que es vol que siguin pisos amb ventilació d’entrada i sortida, que tinguin hores de sol i que s’hi posi ascensor, entre d’altres actuacions.

De fet, Berga creu que la transformació que es farà a partir del projecte de la nova biblioteca pot seduir els propietaris a fer inversions en aquests pisos. A més, es compta amb el pla de barris de 2025 i algunes partides de fons Next Generations que van destinades a millorar els carrers de l’entorn, per fer-lo més amable i atractiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.