Infraestructures i serveis

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

L’Ajuntament d’Olot vol consolidar l’ampliació dels serveis d’Educació i els d’atenció a la gent gran amb la compra estratègica de dos immobles. Es tracta de l’antiga fàbrica tèxtil de l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses, on ja hi ha hagut diversos serveis educatius, i de l’antiga seu central de Caixa de Girona, coneguda popularment com la dels Coloms.

La primera compra ha de servir per consolidar l’espai per a serveis educatius. En l’actualitat, l’antiga fàbrica és la seu del Pla de Transició al Treball, de l’Escola Municipal d’Expressió i de l’Escola Oficial d’Idiomes. A més, l’Escola de Noves Oportunitats, Noima, també està fent ús de les instal·lacions en espera que es posi en funcionament la seu de la Providència.

Es tracta de l’antiga seu de l’Institut Municipal d’Educació, que, juntament amb les àrees de Cultura i Educació, es van traslladar a l’Hospici. L’Ajuntament passarà, ara, a ser titular d’aquest antic edifici industrial de 1.264 metres quadrats de superfície i 2.431 de superfície construïda. La compra es durà a terme per un import de 723.000 euros, que el consistori abonarà en els pròxims 4 anys. Actualment, una mitjana de 750 alumnes utilitzen aquest immoble, sumant l’alumnat dels serveis educatius abans citats que utilitzen les aules al llarg d’un curs.

Espai per a la gent gran

La segona de les adquisicions, que ha tingut un cost de 140.000 euros, dotarà la residència Montsacopa d’un espai de 252 metres quadrats per millorar la zona dedicada al centre de dia d’aquesta residència, que està situada als baixos de l’edifici. En concret, permetrà ampliar els espais actuals i crear així més zones diferenciades en funció de les necessitats dels usuaris per facilitar una atenció més personalitzada.

Aquest nou espai també oferirà la possibilitat d’ampliar en una vintena el nombre de places disponibles. En l’actualitat, el centre de dia del Montsacopa té un total de 55 places. Amb l’ampliació, a més, facilitarà la incorporació d’altres serveis d’atenció a les persones grans, com per exemple els serveis de valoració de la discapacitat i de la dependència.

Per altra banda, l’Ajuntament comprarà tres locals situats als números 39 i 40 del carrer dels Sastres, al barri vell, per un total de 150.000 euros. Aquesta operació immobiliària s’ha portat a terme en el marc del projecte de regeneració del Nucli Antic que ha estat aprovat recentment pel ple i que tindrà la direcció tècnica de l’arquitecta Itziar González. Les tres compres han rebut el vistiplau del ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia