Infraestructures i serveis

Reoberta la C-37 en sentit Olot després de comprovar que l'estructura del viaducte està bé

Territori descarta problemes estructurals al viaducte de la C-37 entre la Vall d'en Bas i Torelló  i  ja   s'ha reobert en sentit Olot, segons informa l'Acn.  Poc abans, la consellera de Territori, Ester Capella, havia remarcat que les proves que han fet els tècnics d'estructures han constatat que només s'hvia malmès el ferm a tocar de la rotonda d'accés a la Vall d'en Bas. "El que farem ara és reparar-lo de manera immediata i urgent", va explicar Capella. El director general d'Infraestructures de Mobilitat, David Prat, ha afirmat que l'estructura del pont està "perfectament bé": "Només s'ha deformat una capa del ferm". Els treballs s'han centrat en tapar el forat que han fet per comprovar l'estat de l'estructura i reparar la capa malmesa. 

El director general d'Infraestructures de Mobilitat ha explicat que els tècnics havien detectat "com una mena de depressió" a la carretera que aconsellava confirmar que no fos conseqüència d'algun problema de més abast. "Hem vist que l'estructura del pont, que és metàl·lic i de formigó, està perfectament", ha afirmat Prat que exposa que, després de fer les inspeccions tècniques, tothom pot estar "tranquil". Aquest divendres actuaran en aquest punt detectat i més endavant comprovaran si cal fer alguna actuació més àmplia al tot el ferm. En tot cas, segons ha detallat Prat, això es faria avisant amb temps i buscant dies o hores durant les quals els treballs provoquin menys afectacions al trànsit.

La carretera C-37 entre Torelló i la Vall d’en Bas s'ha tallat aquest matí per problemes a l’estructura del viaducte que hi ha entre les dues poblacions i que inclou el túnel de Bracons, segons ha  informat el Servei Català de Trànsit. També s'ha tallat la carretera GIV-5273, que passa sota aquest viaducte i que a hores d'ara ja està oberta.  Trànsit ha tallat la via a petició del Departament de Territori, tècnics del qual van detectar aquest dijous que hi havia una deformació a l'asfalt i això provocava moviments. Aquesta incidència s'ha trobat en el marc del miler d'inspeccions anuals que porta a terme Territori. La darrera en aquesta via va ser el 2020 i els resultats van ser satisfactoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.