Infraestructures i serveis

Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Les diputacions de Lleida i Osca fan front comú per exigir a l’Estat millores en les comunicacions de carreteres i trens entre els dos territoris. Les dues institucions reclamaran a Renfe la recuperació dels serveis ferroviaris que la línia que va de Saragossa a Lleida oferia abans de la pandèmia, és a dir, tres freqüències diàries per sentit en comptes de les dues actuals. Així ho han anunciat aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Diputació d’Osca, Isaac Claver, després de la reunió que han mantingut a la seu de l’ens aragonès per parlar dels projectes que tenen en comú.

Les diputacions també demanaran al Ministeri de Transports celeritat en la tramitació i execució de les obres de millora de l’N-230, que passa per les dues demarcacions. És “essencial garantir-hi la seguretat, ja que registra molt trànsit i també sinistralitat”, ha dit Talarn.

Tots dos han establert un calendari de treball per afrontar aquests projectes i per continuar desenvolupant “tot allò que ja teníem previst del passat mandat”, segons Talarn.

Igualment, els dos ens crearan un òrgan gestor per millorar i promocionar l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei. L’objectiu és desenvolupar conjuntament el pla d’actuacions previst en una estratègia que han impulsat les dues diputacions i que està redactada des del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia