Infraestructures i serveis

Acaben les obres de reforma de la Central del Molí per convertir-la en la Casa de l’Aigua

Les obres de reforma de la Central del Molí, situada al número 13 del carrer de Santa Clara, han finalitzat. Els treballs han tingut l’objectiu de transformar aquest emblemàtic edifici, propietat de l’Ajuntament de Girona, en oficines i sales municipals. Sota el nom de Casa de l’Aigua, l’equipament acollirà principalment l’oficina de la companyia d’aigües Cicle de l’Aigua del Ter SA (CATSA). També hi haurà sales reservades per la seu del futur Observatori de l’Aigua. A més, des del consistori hi ha la voluntat que l’equipament pugui acollir en una segona fase una zona museïtzada sobre l’edifici de l’antiga Central del Molí i l’aigua. Aquest migdia, l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona ha fet una visita a l’edifici.

Els treballs han consistit a reformar i rehabilitar part de l’edifici, adequant-ne els espais, els accessos, i la xarxa de comunicacions. El resultat són unes oficines modernes, lluminoses, amb dos grans espais diàfans, despatxos i sales de reunions a la primera i a la segona planta. Tant una planta com l’altra acolliran, en els propers mesos, les oficines de la companyia CATSA, que gestiona el servei d’abastament d’aigua potable dels municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Concretament, la primera planta és on es durà a terme l’atenció ciutadana.

També s’ha rehabilitat l’altell com una zona d’emmagatzematge i d’ubicació de la maquinària del sistema de climatització. A més, també hi ha una petita terrassa. Pel que fa a la planta baixa, aquesta compta amb un vestíbul que dona accés a les plantes superiors. Més endavant està previst reformar aquesta planta, on hi ha la central hidroelèctrica, per poder establir una zona museïtzada sobre l’edifici de l’antiga Central del Molí i l’aigua.

L’actuació també ha inclòs la rehabilitació de la façana de l’edifici, que dona al carrer de Santa Clara i al carrer del Perill. En aquest sentit, s’han conservat els escuts originals, la pedra que envolta les finestres i s’ha col·locat pedra de Girona a l’entrada. La façana s’ha revestit amb un estuc de calç i pols de marbre de color roig. La part posterior de l’edifici, que dona sobre la sèquia Monar i només és visible des de l’interior de l’edifici, s’ha tractat amb un mur cortina, com una galeria volada sobre la sèquia.

Les oficines disposen d’elements de control d’eficiència energètica tant en les instal·lacions d’enllumenat, com en les de climatització, així com la xarxa de telecomunicacions i wifi. Pel que fa a l’accessibilitat, l’edifici s’ha dotat d’un ascensor adaptat i serveis higiènics adaptats a cada planta.

El cost final de les obres, que han anat a càrrec de les empreses Aglomerats Girona SA i Construccions J. Pallàs SL, ha estat d’1.579.158,70 euros (IVA inclòs).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia