Infraestructures i serveis

El trànsit a l’Eix es normalitza després de cinc mesos d’obres al viaducte d’Osormort

Després de cinc mesos d’obres i d’una inversió de 5,6 milions, el trànsit a l’Eix Transversal es normalitza. S’hi ha acabat la reparació del viaducte d’Osormort i al llarg d’aquesta tarda ja es podrà tornar a circular pels dos carrils per banda. De fet, els treballs s’han pogut enllestir dos mesos abans del que es comptava, segons ha destacat avui la consellera de Territori, Sílvia Paneque, en una visita que hi ha fet. El desembre es va haver de tallar el trànsit en direcció a Vic i desviar la circulació per l’altra banda, retallant a un carril per sentit el pas de vehicles- El motiu és que es va detectar un problema de corrosió en el cablejat que amenaçava l’estructura.

Construït a finals dels anys 90, el viaducte d’Osormort és un dels més singulars de l’Eix Transversal, tant per la seva alçada, com per la seva longitud –-té 505 metres i és el més llarg de la C-25– i per la seva estructura, ja que els tirants del pont van per sota del tauler, al contrari del que és habitual. Una inspecció del Departament de Territori va detectar, a finals de l’any passat, un “alt grau de corrosió” en els tirants de l’estructura i això va requerir d’una “important” actuació de reparació. Per això, s’han substituït els 26 els tirants de l’estructura per uns de més moderns i amb més elements de protecció. També s’han reparat els puntals metàl·lics de cada tram, l’armadura superior del tauler, s’han substituït els aparells de recolzament dels estreps i s’ha impermeabilitzat el ferm.

Paneque ha recordat la importància d’haver pogut retallar el temps d’obra ja que aviat a Osona hi ha diferents esdeveniments vinculats al Nadal com la Fira de l’Avet d’Espinelves i el Mercat Medieval de Vic que comporten un volum molt elevat de trànsit per aquesta via. La consellera ha posat en valor les tasques preventives que fa la conselleria de Territori a totes les infraestructures del país i que permeten actuar “quan no hi ha danys majors”. En concret, a Catalunya hi ha registrats prop de 5.000 ponts i estructures a la xarxa viària i el departament efectua cada any unes 1.100 inspeccions.

Tot i que al llarg d’aquesta tarda s’anirà restablint el trànsit en sentit Lleida, Paneque ha avisat que en els propers 15 dies es faran tasques de manteniment als carrils sentit Girona. En concret, es reforçarà el ferm dels carrils i es pintaran les línies definitives. “Seran 15 dies d’afectacions mínimes”, ha assegurat Paneque.

L’Eix es va inaugurar fa 27 anys, el 1997, i el 2007 es va decidir executar-ne el desdoblament per l’elevat trànsit de vehicles pesants que suporta i també per guanyar seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia