Infraestructures i serveis

Adjudiquen l’estudi informatiu del túnel de la ronda Nord de Figueres

Ha d’unir l’avinguda Salvador Dalí amb l’estació del TGV de Vilafant

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat el contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la redacció de l’estudi informatiu de la ronda Nord de Figueres, en el tram que va des de la carretera GIP-5106 fins a l’N-IIa. Es tracta d’una fase del projecte de la futura ronda Nord amb un túnel que ha d’unir l’avinguda Salvador Dalí (carrer Port Lligat) amb l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant, passant per la falda del Castell de Sant Ferran.

Amb l’anunci de la licitació, al març passat, van presentar-se cinc empreses i l’adjudicació ha recaigut a Ingenieros Emetres SLP per un import de 170.093 euros (IVA inclòs). El termini per a presentar l’estudi és de 12 mesos. Un cop aprovat l’estudi informatiu el següent pas és la redacció del projecte constructiu. Al juliol passat ja es va adjudicar l’estudi d’impacte ambiental a Euro Geotécnica SA per 55.272 euros.

Tres fases

La ronda Nord és una infraestructura imprescindible per millorar la mobilitat i reduir el trànsit de vehicles de pas del centre de la ciutat i es preveu fer en tres fases. El tram entre l’avinguda Salvador Dalí (carrer Port Lligat) i l’estació de l’AVE s’executa a càrrec de la Generalitat. A més, l’Ajuntament de Figueres està tramitant un pla especial per executar la ronda Nord en dues altres fases: la primera des de la carretera de Llançà-Portbou (N-260) fins a l’Aigüeta (C-252) (al setembre passat es va adjudicar la redacció del projecte constructiu) i la segona des de l’Aigüeta fins al l’Hotel Empordà (Motel).

Es preveu que l’any que ve es pugui aprovar el projecte executiu de la primera fase i que el 2026 s’iniciïn les obres, amb un pressupost de 6 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia