Infraestructures

nuclear

El PSC ebrenc ‘factura' tota la pressió a CiU pel magatzem

Reclama a Mas “fidelitat” al rebuig a l'MTC per a Ascó i surt “en defensa de la terra”

La vicepresidenta assegura que el govern s'hi continua oposant

El PSC de les Terres de l'Ebre ja no té cap motiu per fer equilibris en relació amb la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Amb els socialistes fora del govern, des del qual Montilla va trigar a reaccionar si bé va acabar oposant-se al magatzem per a la Ribera, ara la federació ebrenca del PSC s'alinea sense matisos amb la plataforma anticementiri i, a través d'un comunicat emès ahir, es compromet a “fer una frontal oposició a la ubicació a Ascó de l'MTC”. Després que ERC pugés de nivell la pressió sobre el govern convergent i li demanés per escrit una posició clara, ahir els socialistes de l'Ebre, a partir de les “informacions publicades” sobre una hipotètica claudicació de Mas davant Zapatero per portar l'MTC a Ascó, van aprofitar per reiterar la seva posició “rotundament contrària” i van reclamar al president de la Generalitat “que sigui fidel a la paraula donada i respecti la voluntat de la gent d'aquestes terres”. El missatge del PSC fins i tot té un punt d'activisme fins ara latent: “Demanem a tota la gent de les Terres de l'Ebre i de Catalunya que faci costat a la gent de la Ribera d'Ebre i de la Terra Alta en defensa de la nostra terra”. Al PSC l'única pedra a la sabata que li queda és que el seu únic regidor a Ascó, Josep Martínez, que forma part de l'equip de govern liderat per CiU, va avalar la candidatura riberenca i probablement repetirà com a cap de llista.

Quant al govern de la Generalitat, ahir la vicepresidenta, Joana Ortega, va mantenir un to dèbil de rebuig de l'MTC gairebé per omissió i, en una visita a la Terra Alta, va dir que “la posició és la mateixa que la que va mantenir CiU respecte a la moció [contrària] del Parlament”, que els convergents van votar a favor. “No tenim res a afegir”, va tancar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona