Infraestructures

El passeig dels Griells de l'Estartit, KO

El nou temporal de llevant n'agreuja més el mal estat i en frena la reparació

El passeig dels Griells, a l'Estartit, està cada cop més malament. La llevantada dels darrers dies ha ajudat a descalçar una mica més la seva base de rocalla, amb la qual cosa s'ha agreujat el mal estat del tram tancat al públic, ja que trontolla completament, però també han aparegut esquerdes noves en altres trams del passeig. La llevantada acompanyada de pluja ha impedit, per ara, l'actuació d'urgència que té previst realitzar el Ministeri de Medi Ambient.

Divendres passat, el ministeri ja va retirar el mobiliari urbà i va preparar l'entorn per començar a actuar aquesta setmana. Però el mal temps, amb el vent de llevant, ha impedit, per ara, qualsevol actuació de reparació del passeig.

L'actuació d'urgència, amb un cost de 400.000 euros, es concreta en la construcció d'una escullera d'uns 250 metres al llarg del passeig i l'aportació d'uns 35.000 m³ de sorra provinents del dic del port de l'Estartit. Una actuació que cada cop és més urgent pel procés de degradació diari del passeig.

L'Ajuntament ha reclamat insistentment la reparació del passeig, arran dels cops de mar que rep per la manca de sorra, que va desaparèixer l'any 2008, i que s'ha anat agreujant els dos darrers anys. L'alcalde insisteix a reformar aquest passeig, ja que fa de dic de la urbanització els Griells i si es trenqués podria afectar béns i persones.

D'altra banda, ahir una màquina va actuar a l'Estartit per desguassar l'aigua acumulada a diferents punts, especialment davant el Ter Vell i al pàrquing de la platja de l'Estartit. També hi havia problemes d'aigua al giratori de davant de l'antic hotel El Freu, on passa el principal torrent de l'Estartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó