Infraestructures

L'AVE Madrid-Alacant ja és una realitat

El trajecte es realitza en dues hores i vint minuts i Renfe ha posat uns preus reduïts de promoció d'aquesta línia

Els assistents a l'acte inaugural de la línia Madrid- Alacant han coincidit a dir que es tracta “d'una nova finestra al Mediterrani” tal com se subratlla en el vídeo promocional que s'ha projectat en l'acte d'inauguració de la nova línia, que han presidit el príncep Felip i el president del govern espanyol Mariano Rajoy acompanyats del president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, i la presidenta de Castella-la Manxa, M. Dolores de Cospedal.

En el seu discurs, Rajoy ha manifestat que la connexió amb la capital de l'Estat tindrà un “clar impacte positiu en termes de creixement econòmic, ocupació i benestar”.

Rajoy ha subratllat els avantatges de la infraestructura, que amb una inversió de 1.900 milions d'euros unirà ambdues ciutats en dues hores i vint minuts, temps que es reduirà fins a dues hores i cinc minuts quan s'haja consolidat.

“L'AVE Madrid-Alacant és la millor connexió entre la costa mediterrània i el centre peninsular, ja que facilitarà la mobilitat turística a la costa Blanca, una zona que, en 2012, va ser el primer destí peninsular dels residents a Espanya amb 1,9 milions de viatgers”, ha explicat el president Rajoy.

Preus de promoció

Tot i que el preu ordinari entre les dues capitals que ara uneix l'alta velocitat ha sigut fixat en 64,9 euros, Renfe ha anunciat preus extraordinaris durant aquestes primeres setmanes, en coincidència amb les festes de les Fogueres de Sant Joan, on s'espera una afluència massiva de visitants.

Manifestants contra Rajoy i el príncep

Daniel Betoret

La presència del president del Govern espanyol i de l'hereu de la corona, el príncep Felip, al viatge inaugural de l'AVE que uneix Alacant i Madrid, ha fet que diferents col·lectius ciutadans es concentressin a les portes de l'estació per a protestar per les retallades i el “desmantellament de l'estat del benestar” mentre es “destinen milers de milions a infraestructures com aquesta”. La protesta s'ha deixat sentir clarament a l'interior de l'estació mentre es duia a terme l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.