TMB amplia el servei de bus alternatiu pel tall a la L2 per evitar les aglomeracions d'usuaris d'ahir

El nombre de combois va ser insuficient al matí i va provocar moltes queixes

La gerent de la L2, Cristina Güell, va valorar com a «positiu» el desenvolupament de la primera jornada en què la línia entre les estacions de Pep Ventura de Badalona i La Pau va quedar tallada per les obres, que duraran fins al 30 d'agost. Malgrat aquest bon balanç general, Güell i TMB van reconèixer com a «aglomeracions puntuals» els problemes d'ahir a hora punta del matí, de les 7 a les 7.40 h. Llavors, els busos llançadora que han de connectar durant tot el mes les cinc parades que estaran tancades –Pep Ventura, Gorg, Sant Roc, Artigues-Sant Adrià i Verneda– no van poder assumir l'elevat nombre de passatgers que esperaven en algunes parades situades enmig del recorregut, sobretot a la que hi ha en la frontera entre Badalona i Sant Adrià. Allà, moltes persones van haver de veure com més d'un comboi passava de llarg perquè, ple de viatgers procedents d'estacions anteriors, ja no podia recollir més passatgers. Aquests problemes, i la freqüència de pas dels busos, va indignar molts usuaris.

La situació, però, es va normalitzar posteriorment gràcies a una doble circumstància: la superació de l'hora punta i l'ampliació del servei de busos alternatiu, que es mantindrà tot el mes perquè no es repeteixin més aglomeracions d'usuaris. Així, des d'ahir ja es van sumar tres vehicles més als divuit amb què s'havien afrontat les hores de més afluència d'usuaris, amb un interval de pas de tres minuts. D'aquests vehicles, dos ja s'afegiran avui a les 5.00 h a l'estació de Sant Adrià, i el total de 21 combois hauran d'assegurar una freqüència de pas de 2 minuts i 20 segons de les 6.30 a les 10.30 h. Güell també va replicar les queixes d'alguns usuaris que denunciaven que el recorregut alternatiu amb bus –que amb metro no supera els 10 minuts– va durar ahir cap a mitja hora. «L'estructura del bus obliga a fer un recorregut concret i no ens consta que hagi superat els 24 minuts», va dir Güell.

El tall d'aquest tram de la L2 és l'últim que quedava pendent i que s'ha previst per aquest mes, com són els que afecten dues línies més de metro –la L5 i la L11– i quatre del servei de rodalies –la C1, la C3, la C4 i la C7.

«No tothom fa vacances»

J.G.N.

Dins dels busos un missatge es repetia en un panell d'informació: «Servei en proves. Gràcies per la seva comprensió.» D'aquest darrer sentiment, però, no n'hi va haver gaire al matí entre els viatgers. «Hi ha algú que comprengui que no tothom fa vacances a l'agost?», es preguntava la Matilde, que a mig matí ja feia tard a la seva feina de neteja en un hotel. Per la seva banda, alguns usuaris es desesperaven a Badalona en veure com es feia passar el comboi per un carrer amb un únic carril, juntament amb els busos d'una altra operadora, mentre els informadors a l'estació de Sant Adrià definien les aglomeracions de primera hora com un «encierro dels sanfermines», tot mostrant senyals a la cara fets per algun passatger que havia perdut els nervis i havia pagat amb ells el malestar per l'espera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.