Infraestructures

EQUIPAMENTS

Sant Jaume, en el compte enrere de la planta

Presenten un darrer informe contra el pla especial, que dijous tractarà la comissió d'Urbanisme de Catalunya

L'equip de govern de Sant Jaume de Llierca (Junts per Sant Jaume-AM) farà arribar en les pròximes hores a la comissió d'Urbanisme de Catalunya un argumentari, elaborat a partir d'informes tècnics, en què s'assenyalen indeficions i altres suposats defectes del pla especial (PEU) de la planta de triatge comarcal, que s'ha de construir a can Coma de Baix i que ja ha estat aprovat inicialment pel Consell Comarcal. Després que el mes passat el consistori va donar a conèixer uns errors de caire mediambiental en el document, aquest nou informe és probablement l'última oportunitat que li queda a l'equip de govern per convèncer la comissió -que es reunirà dijous- que la planta no s'aixequi en els terrenys elegits.

Els accessos

L'Ajuntament considera que el PEU tracta de manera incorrecta la qüestió dels accessos, ja que s'hi proposa fer un enllaç amb el polígon industrial que afectaria zones lliures. Amb la llei a la mà -sosté el consistori- això requereix fer de nou tot el projecte.

En l'argumentari s'hi apunten també qüestions que ja s'havien assenyalat anteriorment, com ara el fet que no consideren que l'equipament sigui necessari, d'acord amb el que s'assenyala en el nou pla sectorial d'infraestructures, actualment en la fase del tràmit de participació. Per tant -s'afirma- s'ha d'anul·lar la declaració d'interès públic de la planta i no es pot projectar en sòl rústic.

D'altra banda, es recorda que la memòria ambiental conté errors greus (segons un estudi de la UPC, no es van calcular bé els efectes dels vents en les pudors) i això significa -diu l'equip de govern- que tots els departaments de la Generalitat implicats en el projecte han emès uns informes que caldria replantejar perquè es basen en unes dades incorrectes. “Això sol ja hauria d'invalidar el projecte”, conclouen a l'equip de govern municipal.

Fins al 2016, res

S'aprovi o no el pla especial aquest setmana, la construcció de la controvertida planta no serà possible fins, almenys, al 2016. L'Agència Catalana de Residus (ACR) va anunciar el mes passat que en el seu pla d'infraestructures de residus 2013-2020 no preveu la instal·lació de Sant Jaume. En una xerrada a Girona, el director de l'ACR, Josep Maria Tost, va explicar que el 2016, quan es revisarà el pla, s'analitzarà com ha evolucionat la situació per veure si la planta és necessària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto