Societat

trànsit

accident mortal

Cinc ocupants d’un vehicle morts en un xoc a Salou

Els fets van passar a l’avinguda Cap de Salou quan un tot terreny va envair el sentit contrari i va topar frontalment contra un autocar

Tres de les víctimes mortals eren de Reus

Cinc víctimes mortals va ser el balanç de l’accident que, ahir a la tarda, va ocórrer a la zona de l’avinguda Cap de Salou, al Tarragonès, en concret en un punt del tram entre la urbanització Dunamar i l’hotel Negresco. Les cinc víctimes mortals eren ocupants d’un tot terreny. En el succés es van veure implicats un segon vehicles i un autocar, i en tots dos casos els ocupants –una desena a l’interior de l’autocar– van resultar il·lesos.

Segons va explicar a TV3 la conductora del segon vehicle implicat en el sinistre, el grup d’amics –tots de nacionalitat francesa– es disposaven a agafar al cotxe per anar cap a l’aeroport de Barcelona i posar fi a les seves vacances. Segons la conductora, quan tots els ocupants eren ja a l’interior del vehicle i ella es disposava a tancar la porta, el tot terreny va impactar contra el cotxe i, tot seguit, segurament després de fer un cop de volant, va envair el carril contrari, on l’Honda CRV no va poder evitar el xoc frontal amb un autocar de línia que venia de cara.

Tasques de rescat

Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc dotacions de la policia local de Salou –l’accident va passar en una zona urbana–, unes altres cinc dels Bombers i diverses del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop a la zona, es va confirmar la mort de manera immediata de quatre dels cinc ocupants del vehicle i els Bombers van fer treballs d’excarceració per rescatar el conductor del tot terreny. Una hora després, els serveis d’emergència confirmaven la mort de la cinquena persona. En espera de les investigacions pertinents, sembla que només un dels ocupants del vehicle, en concret el conductor, tenia cordat el cinturó de seguretat i això va provocar que quatre de les víctimes sortissin disparades amb el xoc.

De Reus i l’Aragó

Un cop confirmades les cinc víctimes, l’Ajuntament de Salou, a través d’un comunicat, va lamentar els fets i va transmetre el condol a les famílies. En l’escrit, també es detallava que els cinc ocupants del tot terreny eren persones jubilades. Tres d’ells, un matrimoni i la germana de la dona, eren de Reus i en el moment dels fets també hi havia al vehicle un altre matrimoni originari de l’Aragó amb qui havien compartit uns dies de vacances a Salou.

La Generalitat va activar immediatament l’assistència als familiars de les víctimes mortals, mentre la investigació dels fets ha quedat en mans de la policia local de Salou.

LES XIFRES

16.32 h
Els serveis d’emergències
van rebre l’avís que s’havia produït l’accident a Salou.
3
vehicles
es van veure implicats en l’accident d’ahir. Un que estava estacionat, un autocar i un tot terreny.
5
víctimes mortals
és el balanç de l’accident. Tres eren de Reus i dues eren originàries de l’Aragó.

La pitjor xifra en un accident des que va començar l’any

L’accident d’ahir a Salou, que va provocar cinc víctimes mortals, és el pitjor pel que fa a la xifra de morts des que va començar el 2017. Fins ara, el succés amb més víctimes mortals era el que es va produir el 31 de juliol al punt quilomètric 105 de l’AP-7, a l’altura de Sant Celoni. En aquella ocasió, la col·lisió entre un vehicle i un camió va provocar tres morts (dos francesos i un turc), tots ocupants del cotxe petit. Pel que fa a xifres elevades de víctimes mortals en un mateix accident, el 2016 va ser especialment negre, amb els tràgics fets de Freginals, que va comportar la mort de tretze estudiants que anaven en un autocar, i el sinistre de Pont de Molins, quan a l’N-II fins a set persones van resultar mortes. L’accident d’ahir a Salou va passar en zona urbana i no serà fins a final d’any quan es recolliran totes les dades de les policies locals de Catalunya i es podrà dir la xifra definitiva. Fins ara, en zona interurbana s’han produït 99 morts. Des de Trànsit, fa mesos que funciona la campanya Tots tenim família. A la carretera, víctimes 0, amb l’objectiu de conscienciar de la responsabilitat que es té al volant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia