Més de 1.800 alumnes de les Franqueses reben una carmanyola per portar l'esmorzar i contribuir a la reducció de residus
Aquesta setmana els escolars de les Franqueses del Vallès de 0 a 12 anys han rebut una carmanyola i un tríptic informatiu en el marc d'una campanya del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut destinada a contribuir en la conscienciació de la reducció de residus.
Amb aquesta iniciativa es volen minimitzar els embolcalls d'alumini, bosses de plàstic o plàstic film que es generen a diari a les escoles per portar l'esmorzar, ja que suposen una problemàtica mediambiental tant en la seva elaboració com en la seva eliminació.
A la vegada, es promou un esmorzar més saludable, a base de fruites o entrepans i no de brioixeria industrial.
Els centres educatius en els quals s'han distribuït les carmanyoles són les escoles bressols municipals Tres Bessones, Massagran i Cavall Fort i les escoles d'educació infantil i primària Joan Sanpera i Torras, Escola Bellavista-Joan Campas, Guerau de Liost, Camins i Colors.
En total, el nombre d'alumnes que han rebut les carmanyoles ha estat de més de 1.800, dels quals uns 240 corresponen a les escoles bressols municipals i uns 1.600 a les escoles d'educació infantil i primària.
A l'original tríptic informatiu que s'ha repartit es detalla la manera d'utilitzar la carmanyola, així com els efectes de la problemàtica de l'ús del plàstic o alumini. Amb la campanya “Fes servir la carmanyola”, es vol sensibilitzar als i les alumnes, professors/es i pares i mares del perjudici que suposa l'augment de residus i la seva conseqüència sobre el medi ambient i la salut de les persones.
La utilització de la carmanyola cada dia per anar a l'escola amb l'esmorzar suposa un estalvi en el malbaratament de recursos, aigua, energia i contaminació.