Societat

Salut

Condemnen Salut a indemnitzar els pares d’un nadó mort a Tremp

La titular del jutjat de primera instància 29 de Barcelona ha condemnat el Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 139.743 euros els pares d’una nena de 18 mesos, que va morir l’agost del 2010 per dèficit assistencial a l’hospital de Tremp, on passaven les vacances. El jutjat de Tremp va descartar la responsabilitat penal de l’actuació mèdica, però els pares van continuar la batalla legal, i amb l’advocat José Antonio Fontanilla Parra han assolit la condemna de Salut com a responsable civil d’una mala praxi sanitària.

Els pares van dur la menor a les nou de la nit a l’hospital amb mal de panxa i set hores després va morir. A urgències, la doctora va diagnosticar-li una gastroenteritis i després un principi diabètic, i, en errar el diagnostic i la seva atenció, va morir. La jutgessa recull la pericial d’una doctora que exposa que un nen amb dolor abdominal sobtat ha de generar la sospita de possible invaginació, patologia que no és greu i que pot ser mortal en un procés d’unes set hores. A més, l’aparell de RX portàtil de l’hospital de Tremp no funcionava des de finals de juny. En la resolució, que és ferma, la magistrada conclou que “l’actuació mèdica dispensada a la menor i els mitjans disponibles van generar una responsabilitat civil”, i considera que no ha de jutjar l’organització dels serveis d’urgències. Els pares, però, asseguren que tampoc hi havia transport per dur la seva filla a un altre centre, com diuen que va passar-li a la menor que va morir a Blanes esperant una ambulància.I demanen a Salut “si ha pres mesures” perquè no torni a passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.