Infraestructures i serveis

Indignació del comerç i veïns de Salt pels efectes de la vaga

La Federació Unió d’Empresaris de Salt ho qualifica de “vaga salvatge” i critica tant l’ Ajuntament com els vaguistes

El consistori amplia l’expedient sancionador a l’empresa per incompliment

“Si no ens mata el coronavirus ens mataran les rates i aquesta brutícia”, diu una persona del grup de jubilats que fan tertúlia diària en un banc del parc de la Massana a Salt. “Fa cinquanta anys que visc aquí i no he vist mai una cosa tan fastigosa, és una vergonya”, hi afegeix el seu company. En aquest punt, a més, els contenidors tenen un aspecte socarrimat perquè a final de la setmana passada s’hi va declarar un petit incendi (que es va controlar sense mals majors). A la cantonada del parc hi ha el desolador panorama de l’amuntegament d’escombraries per la vaga del servei de neteja, que avui arriba a l’onzè dia, sense novetats en les negociacions entre el comitè de vaga i l’empresa concessionària FCC.

Comerç indignat

En aquest sector del carrer de Francesc Macià, a banda i banda de la via, cada illa de contenidors vessa d’escombraries acumulades i les converses dels vianants van totes en la mateixa línia.

També entre els comerciants. “Ja no és indignació, és el següent”, es queixa Antoni Rodríguez, vicepresident de la Federació Unió d’Empresaris de Salt. L’entitat agrupa prop de setanta establiments de sectors diversos, petits autònoms i activitats comercials. Feta la prèvia pel “respecte al dret de vaga”, Rodríguez dirigeix la seva crítica tant als treballadors en vaga com a l’Ajuntament i la concessionària, per la manera com es fa aquesta vaga i per les dates triades. “No compleixen els serveis mínims, només passen de tant en tant –diu el representant de l’entitat–. S’han passat molt, defensen els seus drets, però també hi ha petits comerços i autònoms que ho passen malament. No entenem una vaga tan salvatge com la que estan fent. A més de la pandèmia i del que està passant d’ençà de dos anys, només ens faltava això”, lamenta Rodríguez.

Ajuntament “passiu”

El representant de l’entitat tampoc s’estalvia de criticar l’Ajuntament: “No entenem l’actitud tan passiva de l’Ajuntament, que diu que no poden fer-hi res. Els rebuts nosaltres els paguem a l’Ajuntament (de mitjana uns 800 euros anuals, assegura). L’Ajuntament és qui ha firmat el contracte, ha de poder-hi intervenir si l’empresa concessionària no compleix.” “Això afecta a tothom. Com vols tenir ganes d’entrar en un establiment quan veus aquest munt de brutícia davant la porta. No és només un tema de comerç, és una qüestió de salut”, conclou el vicepresident de l’entitat.

Sancions de fins a 100.000 euros, segons l’Ajuntament

L’Ajuntament de Salt ha ampliat l’expedient sancionador a l’empresa del servei de neteja viària i recollida d’escombraries (FCC Medio Ambiente) per l’incompliment dels serveis mínims en aquesta vaga. Segons informa el consistori, l’expedient es realitza d’acord amb les auditories mediambientals que s’estan elaborant diàriament i que conclouen, entre altres aspectes, que hi ha illes de contenidors on fa fins a set dies que no s’hi du a terme la recollida. A hores d’ara, els incompliments dels serveis mínims ja preveuen sancions de fins a 100.000 euros a l’empresa, explica l’Ajuntament en un comunicat. Interrogada per aquest diari, la concessionària FCC Medio Ambiente respon que no fa cap declaració sobre el conflicte en curs al municipi de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA