Infraestructures i serveis

Pugna pel servei d’aigua a Residencial Park de Maçanet

Rec Madral no se’n surt per accedir als pous incomunicats i malmesos durant el temporal ‘Glòria’ i carrega contra el consistori i un propietari

L’alcaldessa els insta a renunciar a la concessió

La pugna pel servei d’abastament d’aigua a la urbanització Residencial Park de Maçanet entre el consistori i la concessionària des del 1986, Rec Madral, s’enverina per la impossibilitat de l’empresa d’accedir a uns pous que des de fa dos anys, pel temporal Glòria, van quedar sense l’accés habitual, que es va endur la crescuda de la riera de Santa Coloma. Rec Madral no se n’ha sortit al jutjat, després d’instar el consistori a facilitar-li el pas a través d’una finca privada.

L’empresa alerta que si els veïns de la urbanització es queden sense aigua “algú tindrà responsabilitat”, ja que el subministrament ara depèn exclusivament d’un dels pous. Però l’alcaldessa, Natàlia Figueras, argumentava que Rec Madral hauria de restablir l’accés privat al seu càrrec, i que el pas depèn del permís del consistori veí de Massanes.

“Si no volen fer-ho, poden renunciar a la prestació del servei” i tornar la concessió al consistori, hi afegia Figueras, que continua els tràmits per remunicipalitzar el servei i ja té donada en concessió l’altra part del subministrament a Sorea (d’Aigües de Barcelona), arran de diversos problemes per l’abastament a la urbanització en els darrers anys.

L’empresa la contradiu

Fonts de Rec Madral contradiuen l’alcaldessa pel fet que “l’accés [malmès] és per la banda de la riera que pertany al terme de Maçanet”, i que s’han trobat amb l’altra alternativa d’accés, a través d’una finca de l’exregidor Antoni Trincheria, barrat amb rocalla. Segons la interlocutòria judicial, Trincheria volia preservar la parcel·la de maquinària i del risc que es malmetés un arbre centenari.

Rec Madral ha informat els veïns dels problemes per solucionar els problemes per la manca d’accés i han assenyalat Trincheria i el seu negoci, una benzinera al poble. Per aquest motiu, ahir, l’exedil es mostrava molt molest i disposat a emprendre accions judicials contra l’empresa. Trincheria defensa que “no es tracta d’un camí, sinó d’una arbreda, una plantació”, i que el 2020 va permetre-hi el pas “de manera excepcional”, però des d’aleshores “Rec Madral no ha fet res per reparar l’accés”, es queixava. Trinxeria va assistir ahir al vespre al ple municipal per defensar la seva versió i posició en relació amb aquest afer.

Estira-i-arronsa per obres fetes –o no– fins ara

El consistori voldria que Rec Madral ja hagués renunciat a la prestació del servei, però l’empresa reclama una compensació per les inversions fetes sense que hagi expirat el període de concessió. Des de l’empresa, asseguren, plegarien si trobessin reconeixement, mentre que Figueras els acusa de “no pagar ni tan sols el que tocaria a l’ACA”. Pel que fa a la municipalització, que facilitaria rescindir el contracte, Figueras diu que és qüestió de “setmanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA