Infraestructures i serveis

Una avaria deixa sense trens Catalunya

Adif ha solucionat el problema en les comunicacions que ha deixat sense servei Rodalies i Llarga Distància durant tres hores

La incidència ha afectat 200 trens i 80.000 persones

Una incidència en el sistema de telecomunicacions d’Adif ha deixat sense servei de trens totes les línies de Rodalies, Regionals i Llarga Distància a primera hora d’aquest divendres durant tres hores. El problema també ha afectat la circulació de trens de mercaderies per l’ample convencional, segons Renfe.

L’avaria s’ha solucionat i des de les 8h s’ha començat a restablir el servei de forma progressiva a tota la xarxa ferroviària. Amb tot, des de Renfe han remarcat que durant les properes hores la circulació de trens serà “irregular”, amb afectacions destacables, restriccions i alteracions de recorregut en algunes línies fins que es recuperin els horaris de pas habituals.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha demanat disculpes als usuaris de Renfe, remarcant que caldran unes hores per recuperar la plena normalitat del servei. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez ha reconegut que “la incidència és extraordinària” i que “no ens havia passat mai”. També ha donat una primera xifra aproximada d’afectats, d’unes 80.000 persones. Un 200 trens han quedat afectats per la incidència.

La línia d’alta velocitat ha mantingut el servei habitual

Segons ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, en declaracions a diversos mitjans, l’avaria d’Adif ha deixat sense servei tota la xarxa catalana per seguretat. De fet, ha comparat el problema amb el que passa en un aeroport quan la torre de control no pot comunicar-se amb els pilots dels avions.

Segons Renfe, sí que han circulat els trens de les vies convencionals entre Tarragona i les Terres de l’Ebre, perquè aquest tram depèn del centre de control del País Valencià.

Segons les primeres anàlisis, la incidència s’hauria registrat aquesta passada matinada durant el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica.

En un comunicat, Adif assegura que els seus tècnics i els de l’empresa de manteniment de sistemes informàtics han operat amb la major celeritat possible per solucionar l’avaria i restablir la circulació en el menor temps possible, realitzant les operacions necessàries per configurar de nou els sistemes.

Adif obrirà una investigació per aclarir els fets que han causat la incidència i, a través d’un comunicat, ha lamentat les molèsties produïdes als usuaris.

També el ministeri de Transports ha anunciat que obrirà una investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona