Infraestructures i serveis

Les obres del nou centre Tramuntana de Sant Feliu estaran a la primavera

L’equipament del carrer Nou dels Garrofers ha quedat petit i el nou ja s’està construint a tocar de l’avinguda Europa, al barri del Sot dels Canyers

Les obres del nou equipament per al Centre Tramuntana, institució ocupacional i especial de treball per a persones amb discapacitat intele·lectual, al barri del Sot dels Canyers, a Sant Feliu de Guíxols, ja s’estan fent i es confia que el centre estigui a punt per entrar en servei la primavera que ve. Aquesta nova edificació s’ha projectat perquè la seu del carrer Nou dels Garrofers ja estava quedant petita.

L’obra d’urbanització depèn de l’Ajuntament de Sant Feliu i l’edifici, del Consell Comarcal. Ja s’ha iniciat l’excavació i ara ja se centraran els esforços en la creació d’accessos, el mur perimetral, la fonamentació i els suports de l’edifici. La construcció d’aquest centre està finançada per l’Ajuntament, amb un cost d’uns 850.000 euros. El Consell Comarcal, per la seva banda, aporta la gestió del projecte del centre Tramuntana, i tot l’equipament interior del centre, tant pel que fa a mobiliari i maquinària com als recursos humans.

S’edificarà en un terreny de 363 metres quadrats, al barri del Sot dels Canyers. Hi haurà tres sales de 32 metres quadrats, una sala polivalent i una altra destinada a fisioteràpia i logopèdia. A banda, a l’edifici també s’hi farà un despatx tècnic i un magatzem, entre d’altres. Al voltant hi haurà un jardí perquè els usuaris puguin gaudir de l’aire lliure.

Aquest canvi suposa una millora important per al centre, que, a banda de poder disposar d’un equipament més modern i actualitzat, també podrà augmentar el nombre de places gràcies a l’augment d’espai. S’oferiran setze llocs de servei de teràpia ocupacional (STO) per a adults amb una discapacitat reconeguda superior al 65%, i catorze places per al servei ocupacional d’inserció (SOI) per a persones amb un grau de discapacitat superior al 33%.

“Això farà que usuaris del mateix municipi que ara han de desplaçar-se fins a Palafrugell (uns cinc o sis) ara no hagin de fer”, destaca el gerent del centre Tramuntana, Pere Cañigueral. L’alcalde Carles Motas, manifesta la importància de tenir el centre, que permetrà acollir millor persones amb necessitats especials.

LA XIFRA

850.000
euros
és el cost de la construcció del nou centre, finançat per l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

LA FRASE

Alguns usuaris del municipi no hauran d’anar fins a Palafrugell
Pere Cañigueral
GERENT DEL CENTRE TRAMUNTANA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró