Infraestructures i serveis

MEDI AMBIENT

Girona lidera la recollida selectiva d’envasos de vidre a Catalunya

Creix un 8% fins a les 26.000 tones

La ciutadania de Girona va dipositar al contenidor verd 32,8 kg/habitant, xifra molt superior a la mitjana estatal (19,8 kg/hab.) i a la catalana (23,7 kg/hab.)

Girona es converteix en la tercera província més recicladora de tot l’estat espanyol

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’Estata espanyol, ha presentat les dades de recollida selectiva corresponents a l’any 2022 a la província de Girona.

En total, al llarg de l’any passat, la ciutadania de Girona va dipositar als contenidors verds de la província 26.003 tones d’envasos de vidre, un 8% més que l’any passat i aconsegueix així un increment superior a l’experimentat al territori català (4,7%).

D’aquesta manera, els habitants de Girona han dipositat 32,8 kg d’envasos de vidre als 6.576 contenidors verds de la província, l’equivalent a uns 113 envasos per persona. Amb aquestes xifres, Girona es converteix en la tercera província més recicladora de tot l’estat espanyol, només per darrere de les Illes Balears i Guipúscoa

Respecte a la ciutat de Girona, en total es van dipositar als iglús 2.444 tones d’envasos de vidre, que equivalen a uns 82 envasos per persona. Aquestes xifres deixen a la ciutat com la cinquena capital de província més recicladora d’Espanya, per darrere de Sant Sebastià, Pamplona, Bilbao i Palma.

Per municipis de més de 3.500 habitants a la província, Tossa de Mar va liderar l’aportació ciutadana al contenidor verd amb 89,1 kg/hab., seguit de l’Escala (68,4 kg/hab.), Llançà (64,8 kg/hab.), Castelló d’Empúries (57,9 kg/hab.) i Roses (56 kg/hab.).

El manteniment i instal·lació de nous contenidors verds és fonamental per facilitar la col·laboració dels ciutadans i hostalers en la separació i posterior reciclatge dels envasos de vidre. Catalunya compta actualment amb 40.399 contenidors verds repartits per tot el territori, 6.576 localitzacions a Girona. Durant l’any 2022, els habitants de la província han dipositat als 245.658 envasos de vidre al dia i prop de 171 envasos per minut.

A Catalunya, la recollida selectiva d’envasos de vidre va augmentar fins a les 184.984 tones d’envasos de vidre. D’aquesta manera, cada català i catalana va dipositar a prop de 23,7 kg/hab, l’equivalent a uns 82 envasos per persona. Un any més, les xifres confirmen que Catalunya és un territori avantatjat en matèria de reciclatge gràcies al compromís de la ciutadania amb l’hàbit de reciclar a través del contenidor verd.

Per províncies, Girona va liderar l’aportació ciutadana de Catalunya al contenidor verd amb 32,8 kg/persona, seguida de Tarragona (25,7 kg/hab.), Lleida (23,4 kg/hab.) i Barcelona (21 kg/hab.).

A més, complementàriament Ecovidrio va recuperar, a través de les Plantes de Residus Sòlids Urbans, 13.619 tones d’envasos de vidre que no van ser correctament separades en origen, reincorporant-les al cicle productiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC